Αρχική » » Με τη «βούλα» του νόμου η μισθολογική αδικία

Με τη «βούλα» του νόμου η μισθολογική αδικία


Οργή σε ΕΣΠΕΘ, ΕΣΠΕΗΠ και ΕΣΠΕΚΜ: Άνιση αμοιβή για ίση εργασία. 

Ούτε τα στοιχειώδη δεν εφαρμόζονται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως προκύπτει από απάντηση του ΥΠΕΘΑ, η οποία έχει προκαλέσει την έντονη αντίδρα­ση της ΕΣΠΕΘ, της ΕΣΠΕΗΠ και της ΕΣΠΕΚΜ. 

Απαντώντας σε αναφορά του κυβερνητικού βου­λευτή Ν. Νικολόπουλου, ο ΑΝΥΕΘΑ αποκάλυψε πως στις ...'Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, κόντρα στη βασι­κή αρχή της ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας, ισχύει ένα καθεστώς αμοιβών, που -το λιγότερο- μοι­άζει να είναι εντελώς άδικο. Στα στελέχη του ΣΞ και του ΠΝ, σύμφωνα με την απάντηση, προβλέπεται η κατα­βολή αποζημίωσης για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, όχι όμως και στα στελέχη της ΠΑ λόγω... απουσίας νόμου! Για τον ΣΞ, η αποζημίωση είναι 29,35 ευρώ για τους ανώτε­ρους αξιωματικούς και 14,68 για τους υπολοίπους και για το ΠΝ 8,81 ευρώ για όλους. 

Πιο τυχεροί, βέβαια, είναι και πάλι στα ΣΑ, που παίρνουν 46 ευρώ ημερησίως για κάθε μέρα πέραν του πενθημέρου και 2,77 για κάθε ώρα νυχτερινής απασχόλησης, ενώ το επίδομα αυξημένης επιχειρη­σιακής ετοιμότητας ΕΔ είναι μόλις 45,39 ευρώ. Ο ΑΝΥΕΘΑ μάλιστα σημειώνει, χωρίς όμως να μπαίνει σαφές χρονοδιάγραμμα, πως απαιτείται να υπάρξει ενιαία προσέγγιση του θέματος και εναρμόνιση των αποζημιώσεων (πρωτίστως εντός των ΕΔ), οι οποίες όμως είναι... αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργεί­ου Οικονομικών. 

Ανταπαντώντας οι τρεις Ενώσεις, ρωτούν γιατί δεν έχει προβλεφθεί αποζημίωση στην Πολεμική Αεροπο­ρία, αλλά και από πότε προβλέπεται και καταβάλλεται αποζημίωση το Σάββατο για τα στελέχη του ΣΞ, αφού όπως αναφέρουν «όπως ενημέρωσε η ΕΣΠΕΘ και είμα­στε σε θέση να γνωρίζουμε, ουδέποτε καταβλήθηκε μέ­χρι σήμερα στα στελέχη του ΣΞ αποζημίωση το Σάββα­το». Όσο για την εναρμόνιση... αυτή θα είχε νόημα μόνο αν γινόταν με στόχο να εναρμονιστούν οι αμοιβές όλων προς τα πάνω. θα γίνει, όμως, έτσι; 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-09/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger