Αρχική » » ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ


Συγκλονιστικά στοιχεία για το πάρτι διαφθοράς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσεχώς... 

«Τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξέταση των φακέλων για τα εξοπλιστικά προγράμματα που υπεγράφησαν σε περασμένες περιόδους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι καταλυτικά. Η δημοσιο­ποίησή τους θα αφήσει άφωνους ακόμα και τους πιο υποψιασμένους», λέει στέλεχος του υπουργείου, προαναγγέλ­λοντας ουσιαστικά αποκαλύψεις για το πώς έκλειναν επί σειρά ετών οι προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και το πώς οι αμυντι­κές δαπάνες συνέβαλαν στο να εκτοξευτεί το χρέος της χώρας σε δυσθεώρητα επίπεδα. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμ­μένος, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο τιμόνι ...του Πενταγώνου ζήτησε να «ξε­ψαχνιστούν» όλες οι υποθέσεις προμηθειών των παρελθόντων ετών. Στην πρώτη επίσημη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό συζή­τησαν το θέμα της διαφθοράς στο υπουργείο Άμυνας, για να εστιάσει στη συνέχεια, στις δηλώσεις του, σε δύο υποθέσεις που... μύ­ριζαν. «0ι δύο βασικές υποθέσεις είναι η υπό­θεση των ελικοπτέρων ΝΗ-90, που ξεκινά το 2003 και συνεχίζεται ως σήμερα, και η υπόθεση των υποβρυχίων η οποία ξεκινά το 1998», σημείωνε ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας ότι οι συγκεκριμένοι φάκελοι έχουν αποσταλεί στη Δικαιοσύνη και παράλληλα ότι συνεχί­ζεται η έρευνα στο υπουργείο από την Επι­τροπή Εσωτερικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Επικαίρων», η έρευνα της Επιτροπής έχει ολοκληρωθεί με τα ευρήματά της να είναι εξόχως ενδιαφέροντα. 

Για την περίοδο 1998-2003 η εφημερίδα Δημοκρατία αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Ση­μίτη δαπάνησε στα περιβόητα εξοπλιστικά προγράμματα-μαμούθ 84 δις ευρώ προς μία κατεύθυνση, τη Γερμανία, με αντάλλαγμα την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ. Μόνο για τα πε­ριβόητα τέσσερα «υποβρύχια που γέρνουν» το Ελληνικό Δημόσιο διέθεσε, μαζί με τις «αναβαθμίσεις» τους, σχεδόν 3 δις ευρώ! 

Σχετικά με την πιο πρόσφατη υπόθεση, αυτή των «ελικοπτέρων που δεν πετάνε» ΝΗ-90, η προμήθειά τους υπάγεται στο κλεί­σιμο του προηγούμενου εξοπλιστικού προ­γράμματος εν έτει 2003, αλλά η παραλαβή του συνολικού αριθμού των ελικοπτέρων ακόμα εκκρεμεί, κι ας έχει καταβληθεί σχεδόν το σύνολο του τιμήματος μετά τις εκπτώσεις λόγω ανακολουθίας των κατασκευαστών, και, μάλιστα, σε τριπλάσια τιμή απ' ό,τι αγο­ράστηκαν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτή η συμφωνία έκρυβε «δώρο» από τους «τεμπέληδες, χρεοκοπημένους και φορο­φυγάδες» Έλληνες προς το Βερολίνο, όπως αποκάλυψαν τα «Επίκαιρα» τον περασμένο Μάρτιο: ένα «καπέλο» ύψους 110 εκατ. ευρώ στα ταμεία της Deutsche Bank με τη μορφή χρηματοδοτικού εργαλείου τύπου swap... 

Οι γενναίοι της ΕΛΣΤΑΤ στο Πεντάγωνο 

Στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών βρίσκεται η καθηγήτρια Οικονομετρίας Ζωή Γεωργαντά, η οποία ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ αποκά­λυψε πώς «φούσκωσε» το δημόσιο έλλειμμα το 2009 και πώς εκτινάχθηκε στο 15,6%, οδη­γώντας τη χώρα στα Μνημόνια. Μαζί της και ο πρώην διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της Στατιστικής Υπηρεσίας, Νικόλαος Στρόμπλος, θύμα κι αυτός μαζί με την κυρία Γεωργαντά και τον κ. Λογοθέτη, του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, στα χρόνια της παντοδυναμίας του. Τα δύο «λαγωνικά», σύμφωνα με πληροφο­ρίες, κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα δύ­σκολο έργο, την καταγραφή των αμυντικών δαπανών την περίοδο της κρίσης, από το 2010 μέχρι σήμερα. Και αυτή η περίοδος κρύ­βει «λαβράκια», καθώς, παρά την ασφυκτική θηλιά που πέρασαν οι δανειστές στην Ελλά­δα, η χώρα εξαναγκάστηκε στην καταβολή 20 δις ευρώ προς τις προμηθεύτριες εταιρείες γερμανικών κυρίως συμφερόντων. 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-07-13/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger