Αρχική » » Τεφτέρι με τις μίζες

Τεφτέρι με τις μίζες


ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠ0ΔΕΚΤΕΣ 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ … 

Της Μαρίας Μιχαλοπούλου 

Απ' έξω και ανακατωτά ήξεραν τα στελέχη της εταιρείας Daimler τι συμβαίνει στην Ελλάδα και με ποιους θα έπρεπε να «επικοινωνήσουν» για να έρ­θουν ένα βήμα πιο κοντά στις πο­λυπόθητες συμβάσεις με το ελλη­νικό Δημόσιο... Η εσωτερική αλληλογραφία των στελεχών της γερμανικής εταιρείας «καίει» τους κατηγο­ρουμένους για δωροδοκία, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η ει­σαγγελική έρευνα έχει στη δικο­γραφία ακόμη και τεφτέρι... πλη­ρωμών! 

Δικαστικές πηγές έλεγαν στο «Καρφί» ότι από την αλληλογραφία προκύπτει ξεκάθαρα ότι οι ενδιαφερόμενοι... γνώριζαν όλο το σύστημα της... διαπλοκής στην Ελλάδα, προκειμένου να ανοίξουν τις συζητήσεις για τις επίμαχες συμβάσεις προμήθειας των στρατιωτικών φορτηγών, οι οποίες υπεγράφησαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου. 

Βέβαια η έρευνα έχει πολύ δρόμο ακόμη, αφού η μίζα των 2.000.000 ευρώ, που έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί ότι έχει φύγει από τα μαύρα ταμεία της εταιρεί­ας, δεν έχει βρεθεί πού καταλήγει και γι΄ αυτό δεν αποκλείεται, όταν έρθουν οι απαντήσεις από τις δικαστικές συνδρομές σε Κύπρο, Ελβετία και Γερμανία, να αποδειχθεί ότι οι παράνομες πληρωμές ήταν πολύ περισσότερες, αλλά και ποιοι τις πήραν. Πάντως, τα έγγραφα της εσωτερικής επικοινω­νίας μεταξύ των στελεχών αναφέρουν αναλυτικά σε ποιους και τι χρήματα δίνονται με σκοπό τη δωροδοκία. Μένει να αποκαλυφθεί ποιοί είναι εκείνοι που γέμισαν τις τσέπες τους. 

Δικαστικοί κύκλοι έλεγαν με νόημα ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα χρόνια ακόμη για να ξεκαθαριστούν όλες οι υποθέσεις των εξοπλιστικών και της μίζας που δόθηκε, ενώ σημειώνουν ότι υπάρχουν δικογραφίες όπου στρατιωτικοί φιγουράρουν όχι μόνο μία αλλά και δύο φορές, αφού φαίνεται ότι «πληρώθηκαν» για δύο συμβάσεις. 

Το τελευταίο «κρούσμα» εμφανίστηκε στη δικογραφία για την προμήθεια των Super Puma, όπου οι απαντήσεις δικαστικής συνδρομής που ήρθαν από την Αγγλία, έδωσαν στην ανάκριση ένα πολύτιμο στοιχείο. Στρατιωτικός, στον οποίο εντοπίστη­κε μία ύποπτη πληρωμή ύψους 500.000 ευρώ, φαίνεται ότι κατείχε πολύ περισσότερα, αφού οι λογαριασμοί του με βάση τα νέα στοιχεία είχαν 2.500.000 ευρώ!!! 

0 ΑΚΗΣ ΚΑΙ 0Ι ΑΛΛΟΙ 

Η Δικαιοσύνη όμως ασχολείται και με εξοπλιστικά παρελθόντων ετών, όπως στην περίπτω­ση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο σε δεύτερο βαθμό, για τις μίζες από τα TOR-Μ1 και τα υποβρύχια. Την Τετάρτη βρέθηκε τετ α τετ μετά από πολλά χρόνια με τους πρώην συντρόφους του, Κ. Σημίτη, Ευ. Βενιζέλο και Β. Παπανδρέου, τους οποίους κάλεσε το δικαστήριο να καταθέσουν ό,τι ξέρουν για την σύμβαση των υποβρυχίων. Η κλήση τους ήρθε μετά το επίμονο αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος θέλει να αποδείξει ότι δεν ήταν δική του απόφαση για την προμήθειά τους, αλλά απόφα­ση του ΚΥΣΕΑ, δηλαδή των μαρ­τύρων και των τότε αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάντως δεν έδειξαν ιδιαίτερα...χαρούμενα με τη συνάντηση που είχαν με τον πρώην υπουργό, τον οποίο αντιμετώπι­σαν πολύ χλιαρά, μέχρι και ψυ­χρά. Το δικαστήριο θα εξετάσει τελικά τον Κ. Σημίτη και τον Ευ. Βενιζέλο στις 10 Μάιου, τη Βάσω Παπανδρέου και τον Γ. Παπαντωνίου στις 13 και στις 27 τους πρώην αρχηγούς του στρατεύματος. 

(ΚΑΡΦΙ-02/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger