Αρχική » » Αλλαγές στην εκλογή νέων μελών του ΔΣ της ΕΑΑΝ

Αλλαγές στην εκλογή νέων μελών του ΔΣ της ΕΑΑΝ


Απόφαση για εκσυγχρονισμό της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. 

Η ώρα των αλλαγών για τον τρόπο εκλογής του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΑΝ ήρθε, με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτι­κού να βάζει μπρος από μόνη της για να εκσυγχρονίσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει τις λε­πτομέρειες της εκλογής των μελών του ΔΣ/ΕΑΑΝ. 

Η διαδικασία της αλλαγής της ΚΥΑ είναι ανοιχτή, με την ΕΑΑΝ -προτού λάβει τις τελικές αποφάσεις της ως ...
μο­ναδικό αρμόδιο όργανο- να εκδηλώνει την επιθυμία της να έχει σχόλια και παρατηρήσεις των μελών της επί των προτάσεων της επιτροπής που είχε συγκροτηθεί με την υπ. αριθ. 51/03-04-2014 απόφαση για αναθεώρηση της ΚΥΑ περί εκλογής μελών του ΔΣ/ΕΑΑΝ. 

Στόχος της ΕΑΑΝ είναι οι επόμενες εκλογές να είναι διαφορετικές, αφού έχει ληφθεί απόφαση για την επιστολική ψήφο, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής των εκλογέων, ιδιαίτερα όσων μένουν στην περιφέρεια όπου δεν υφίστανται παραρτήματα της ΕΑΑΝ. 

Επίσης, η επιτροπή, μελετώντας τους αριθμούς και τα ποσοστά κατά κατηγορία των αξιωματικών που συνθέτουν το εκλογικό σώμα της ΕΑΑΝ, παρατήρησε ότι αφού πάνω από τα μισά μέλη είναι αξιωματικοί ειδικοτήτων πρέπει να υπάρξει ανακατανομή των μελών του ΔΣ της ΕΑΑΝ. Ση­μείωσε, λοιπόν, τα τρία μέλη να γίνουν τέσσερα, ενώ μία έδρα πρέπει να αναδιανεμηθεί και στο ΛΣ - ΕΛΑΚ, λόγω του αυξημένου αναλογικά αριθμού των απόστρατων αξιω­ματικών του ΛΣ. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-23/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger