Αρχική » » Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε για το ΥΠΕΘΑ

Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε για το ΥΠΕΘΑ


Απασφάλισε» η ΠΟΕΣ, για το Ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό. 

Η επιστολή της ΠΟΕΣ έδρασε ως καταλύτης εξελίξεων για το ασφαλιστικό των κατατα­γέντων '90-'92. Παρότι η απάντηση που πήρε μάλλον δεν ήταν αυτή που περίμενε, εντούτοις έδωσε την ευκαιρία στις ΕΣΠΕΗΠ-ΕΣΠΕΚΜ και ΕΣΠΕΘ να βγουν μπροστά και να καταθέσουν λύση «πακέτο», ακριβώς όπως ζήτησε το ΥΠΕΘΑ, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε και η πρόταση της ΠΟΕΣ. 

Η αρχή έγινε με την επιστολή της ΠΟΕΣ προς τον Δ. Μάρδα (κοινοποιήθηκε και στο ΥΠΕΘΑ), με την οποία...
εξέφραζε την πικρία της για το γεγονός πως οι απαντή­σεις του ΥΠΟΙΚ θυμίζουν αυτές που δίνονταν τα «μνημονιακά» χρόνια και ζητώντας επιτέλους λύση, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο «μήνας του μέλιτος» του ΣΥΡΙΖΑ με τους στρατιωτικούς μάλλον τελείωσε νωρίς, θέση στην κόντρα πήρε ο ΑΝΥΕΘΑ, που διά του γραφείου Τύπου του «άδειαζε» την ΠΟΕΣ για τον διαχωρισμό που κάνει και ζητούσε πρόταση για όλους μετά Το 1990. Αρπάζοντας την ευκαιρία οι τρεις Ενώσεις, «κατέβασαν» πρόταση, ενώ και η ΠΟΕΣ ζήτησε την άρση του μνημονιακού νόμου που διέσπασε τους εργαζομένους σε πολ­λές «ασφαλιστικές ταχύτητες». 

Άλλωστε, όλοι θυμούνται πως στις 14/10/2014, σε συνάντηση ΠΟΕΣ - ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα είχε αφήσει να φανεί πως έχει λύση, τουλάχιστον για τους '90-'92, λέ­γοντας πως δέσμευσή του είναι η «αποκατάσταση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών αδικιών, όπως αυτή που χωρίς εύλογη αιτία υφίσταται η συγκεκριμένη κατηγορία στελεχών», άρα τίποτα δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη λύση για όλους μετά το '90. Το θέμα, πάντως, δημιούργησε και ενδο-Ενωσιακές τριβές, με την ΕΣΠΕΘ να ρωτά: «Γιατί η ΠΟΕΣ διεκ­δικεί για τους πριν από την 1η-1-1993 σύνταξη με 25 έτη και για τους μετά τους αφήνει στα 40 έτη;» και να σχολιάζει πως «αυτά και πολλά άλλα θα συμβαίνουν, όταν ορισμένοι... θεωρούν ότι γνωρίζουν τα πάντα», ενώ και η ΕΣΠΕΚΜ σημειώνει «να μην εξαίρονται από οποιαδήποτε διεκδίκηση αυτοί που κατετάγησαν από το 1992 και μετά». 

Στην πρότασή τους, οι τρεις ζητούν: τροποποίηση του Ν. 3865/2010. Ομαλή μετάβαση για τους μετέπειτα καταταγέντες. Μετάταξη όσων συμπληρώνουν 25 έτη ενεργούς υπηρεσίας, εφόσον το επιθυμούν και δεν υπάρχει δυνατότητα να μετατεθούν σε κενές θέσεις του ευρύτερου Δημοσίου, πλησίον ή στον τόπο συμφερόν­των τους. Κίνητρα για εθελουσία μετά την 25ετία. Θε­σμοθέτηση του «αμετάθετου» στην 25ετία και τα πέντε επιπλέον μάχιμα έτη να δίνονται χωρίς επιπλέον εισφορές και στους ασφαλισμένους μετά το 1990. 

Η ΠΟΕΣ, από τη μεριά της, ζητά τη συγκρότηση διακλαδικής επιτροπής, με τη συμμετοχή και αντιπροσώ­που της, που θα δει συνολικά Ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, μισθολόγιο, ωράριο και βαθμολόγιο, ενώ επιμένει στην άμεση αναστολή του Ν. 3865/2010, σημει­ώνοντας με νόημα πως «εάν, παρ' ελπίδα, η παραπάνω πρότασή μας δεν μπορεί να ευοδώσει, λόγω ανυπέρ­βλητων παρεμβάσεων των θεσμών και αδυναμίας απεμπλοκής, επαναφέρουμε την πρόταση που εκφρά­σαμε από το 2010». 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-02/05/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger