Αρχική » » Κήρυγμα μίσους στη Θράκη από τον υιό Ερντογάν

Κήρυγμα μίσους στη Θράκη από τον υιό Ερντογάν


■ Εμπρηστικές δηλώσεις. 
■ Περιοδεία-πρόκληση του Μπιλάλ Ερντογάν στα μουσουλμανικά χωριά, όπου παρέδωσε... μαθήματα ιστορίας, εκτοξεύοντας μάλιστα και απειλές. 
■ Η συντριπτική πλειονότητα των μουσουλμάνων δεν ξέχασε την εμπλοκή του Μπ. Ερντογάν σε σκάνδαλα και υπήρξαν αντιδράσεις. 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒ0ΥΝ0Π0ΥΛ0Υ 
p.karvounopoulos@realnews.gr

Την ίδια ώρα που ο Σταύρος Θεοδωράκης τσακωνόταν με τον Πάνο Καμμένο για το αν ο ΥΕΘΑ είχε διατάξει ή όχι να γίνει περι­φορά Επιταφίου στο χωριό Εχίνος της Θράκης, ο υιός του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν «αλώνιζε» στην περιοχή. Ο Μπιλάλ Ερντογάν έκανε διήμερη περιοδεία στη Θράκη, μεταφέροντας μήνυμα της «μητέρας πατρίδας», δηλα­δή της Τουρκίας. Όπως όλοι οι Τούρκοι που επισκέπτονται τη Θράκη, έτσι και ο υιός του Τούρ­κου Προέδρου δεν παρέλειψε να συμπεριφερθεί περίπου ως... απελευθερωτής της μειονότητας η ακραία τάση της οποίας υποστηρίζει στα­θερά ότι είναι καταπιεσμένη. 

Ο Μπ. Ερντογάν όπου και αν πήγε μετέφερε «τα χαιρετίσματα του κυρίου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν»,...
προσθέτοντας ότι δεν περνά απαρατήρητη «η μεγάλη σημασία που αποδίδει η τουρκομουσουλμανική μας κοινότητα στο Κοράνι και στη θρησκεία μας αποκαλύπτοντας το πόσο ισχυρή, ριζωμένη και δυναμική είναι η μα­γιά σε αυτά τα χώματα». Όπου και αν πήγε γι­νόταν δεκτός ως το «ευλογημένο τέκνο του με­γάλου μάστορα»! Έτσι τον αποκάλεσε και ο δή­μαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά. Βέβαια η συ­ντριπτική πλειονότητα των μουσουλμάνων της Θράκης δεν ξέχασαν την εμπλοκή του «ευλογη­μένου τέκνου» σε σκάνδαλα και υπήρξαν αντι­δράσεις κυρίως μέσω μηνυμάτων στα μέσα κοι­νωνικής δικτύωσης. 

Ο Μπ. Ερντογάν έγινε δεκτός με θέρμη και από τους μουσουλμάνους Έλληνες βουλευτές όπως ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ενθουσιασμό δήλωσε: «Η αίσθηση πως η μητέρα πατρίδα είναι δίπλα μας, μας ανυψώνει το ηθι­κό. Αποτελεί πηγή δύναμης για εμάς. Ο κύρι­ος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τον Τζελάλ Μπαγιάρ που επισκέφτηκε τπ δυτική Θράκη. Και ο κύριος Μπιλάλ θα περάσει στην ιστορία ως ο πρώτος γιος Προέδρου Δημοκρατίας που επισκέπτεται τη δυτική Θράκη». 

Ο Μπ. Ερντογάν ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ξάνθη επισκεπτόμενος το χωριό Φίλια, όπου και μετείχε σε τελετή χάτιμ (σ.σ: τελετή λήξης μαθημάτων Κορανίου). Στη συνέχεια πήγε στο χω­ριό Μύκη και τέλος πήγε στο οχυρό των «σκληρών» της μειονότητας τον Εχίνο. Εκεί ήταν ο ψευ­δομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο οποίος προ­φανώς «απελευθερωμένος» από την καταπίεση, είπε τα εξής ασύλληπτα: 

«Δόξα τον Αλλάχ, η τουρκική μειονότητα δυτι­κής Θράκης είναι όρθια και ισχυρή. Εμείς έχουμε 2.700 μαθητές που πάνε στα μαθήματα Κορανί­ου. Έχουμε φροντιστήρια Κορανίου σε 96 χωριά μας και σε αυτά υπάρχουν 140 δάσκαλοι Κορα­νίου. Αυτοί διδάσκουν το Κοράνι και ποιήματα. Αυτοί (σ.σ.: οι Έλληνες) ας μη μας αγαπάνε. Και τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αγαπά­νε, αλλά είδατε όλοι σας που ήταν η Τουρκία και πού την έφτασε. Ο Αλλάχ να του δώσει μακρό βίο, ο Αλλάχ να μην τον βλάψει, ο Δημιουργός μου να δώσει χιλιάδες ακόμη παιδιά, πολίτες σαν και αυτόν, που να υπηρετήσουν την Τουρκία και τον ισλαμικό κόσμο. Αυτή είναι η προσευχή μας μακάρι ο Αλλάχ να αυξήσει τον αριθμό τους». 

Προκλητικός και ο πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί, ξεχνώντας τη διπλωματική γλώσσα, έκανε εξί­σου εμπρηστικές δηλώσεις συγχαίροντας τους κατοίκους του Εχίνου για «τις μεγάλες υπηρεσί­ες στον αγώνα για τον τουρκισμό». Ο Μπ. Ερντογάν κάλεσε τους μουσουλμάνους να μη μείνουν στα τρία παιδιά που ζητά ο μπαμπάς του από κάθε τουρκική οικογένεια, αλλά να κάνουν οι μουσουλμάνοι της Θράκης τουλάχιστον από τέσσερα. Ξεπερνώντας τα όρια, ο μικρός Ερντογάν παρέδωσε... μαθήματα ιστορίας όπως του την έχουν μάθει και δεν παρέλειψε να εκτοξεύ­σει και απειλές «Οι Οθωμανοί κυβέρνησαν αυτά τα εδάφη μέσα σε ειρήνη και γαλήνη, χωρίς να πλήξουν την κουλτούρα, την ιστορία και την τιμή κανενός. Είμαστε εγγόνια αυτών των προγόνων. 

Όσοι τολμάνε να βγάζουν γλώσσα στο πα­ρελθόν μας, ας κοιτά­ξουν πρώτα στον κα­θρέφτη. Το βασικό­τερο κίνητρο αυτών που επιχειρούν να σπι­λώσουν το παρελθόν μας είναι το να μη μι­λήσουν ξανά οι Τουρκομουσουλμάνοι που ζούνε σε αυτά τα εδά­φη για το προ 100 και 200 ετών οθωμανικό τους όραμα και να μη σταθούν ξανά όρθιοι ενάντια στην τυραννία». 

Φυσικά ο Μπ. Ερντογάν δεν παρέλειψε να «προσκυνήσει» και στον τάφο του Α. Σαδίκ, μαζί με τον υιό του νεκρού, Λεβάντ, ο οποίος είναι το «ανερχόμενο αστέρι» στην περιοχή. 

Δεν ήταν ανάγκη βέβαια να έρθει ο Μπ. Ερντογάν για να διαπιστώσουμε άλλη μια φορά ότι η κατάσταση στη Θράκη έχει αρχίσει να ξε­φεύγει. Κάθε ημέρα υπάρχει κάτι για να μας το θυμίζει. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Φερρούχ Οζκάν, Τούρκου επιχειρηματία. Ο Φ. Οζκάν έχει λάβει μέρος στις περισσότερες ελληνο­τουρκικές συναντήσεις επιχειρηματιών, αν και έχει διατελέσει πρόεδρος του αλυτρωτικού συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης. Κατάγεται από τη Θράκη, αλλά μένει στην Τουρ­κία. Το θρακιώτικο site tourkikanea.gr, απ' όπου προέρχονται και οι φωτογραφίες της επίσκεψης του υιού Ερντογάν, εντόπισε μια συνομιλία που είχε στο Facebook ο επιχειρηματίας Φ. Οζκάν, στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ονειρεύεται «ανεξάρτητη κυβέρνηση στη Θράκη». 

(Real news-10/05/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger