Αρχική » » Πέντε χρόνια αιμορραγούν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Πέντε χρόνια αιμορραγούν οι Ένοπλες Δυνάμεις


ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙ 821 ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ (ΦΕΤΟΣ) ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ. 

Ο αριθμός των εισακτέων στα ανώτατα στρατιωτικό εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις ανώτερες στρατιωτι­κές σχολές για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα είναι 821. «Σταγόνα» στον ωκεανό των ελλείψεων σε προσωπικό που έχει προκαλέσει η πολιτική των μνημονίων, η οποία περιέκοψε συνολικά κατά περίπου 50% τους εισακτέους στις στρατιωτικές σχολές, απαγόρευσε τις προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και οδήγησε με επαχθείς ρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό χιλιά­δες στρατιωτικούς να κρεμάσουν το πηλήκιο και να αφήσουν οριστικά τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Τα προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως αναφέρουν πηγές του Πενταγώνου, δεν έχουν ακόμη διαφανεί ...
στην πράξη, ή, τουλάχιστον, στον απόλυτο βαθμό. Κι αυτό γιατί, μέχρι και πέρυσι, οι αποφοιτήσαντες από τις στρατιωτικές σχολές ήταν περίπου 1 .436, όσοι μπήκαν, και έμπαιναν, μέχρι το 2010, προτού η τρόικα επιβάλει το «ψαλίδι» στους εισακτέους. Από εδώ και στο εξής ωστόσο, όσοι ορκίζονται αξιωματικοί και υπαξιωματικοί θα είναι λιγότεροι, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, αφού σταδιακά οι εισακτέοι μέχρι και το 2014 μειώθηκαν κατά περίπου 50%. Συγκεκριμένα, τόσο πέρυσι, όσο και φέτος, θα εισαχθούν στις στρα­τιωτικές σχολές 821 νέοι, οι οποίοι μάλιστα δεν θα αποφοιτήσουν στο σύνολό τους. 

Η περικοπή των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, η οποία θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ιεραρχία και τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων τα επόμενα χρόνια, είναι η μία πηγή του κακού που ακούει στην «έλλειψη προσωπικού». 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ 

Η άλλη είναι η διά ροπάλου απαγόρευση, τα τελευταία χρόνια, προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών. Από το 2005 έχουν να προσληφθούν επαγγελματίες οπλίτες. Ακόμη και όταν χρειάστηκε να καλυφθούν κάποιες επείγουσες ανάγκες, όπως στις Ειδικές Δυνάμεις, επελέγη ο θεσμός των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης. 

Αυτό το «εμπάργκο» έρχεται να σπάσει τώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προωθώντας την πρόσληψη, έστω και μέσω ανακατάταξης, 1.000 οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Στη μεγάλη «αιμορραγία» στο στρατιωτικό προσωπικό την τελευταία πενταετία έρχονται να προστεθούν και οι παραιτήσεις-αποστρατείες, οι οποίες, σε συγκεκριμένες χρονικές περι­πτώσεις, υποβλήθηκαν σωρηδόν. Κι αυτό, για να προλάβουν όσοι είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις επώδυνες. Μεταξύ αυτών, και το «κούρεμα» στο εφάπαξ. Οι παραιτήσεις αυτές δεν στέρησαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις, απλά προσωπικό, αλλά έμπειρο προσωπικό, και μάλιστα από ειδικότητες οι οποίες είναι δύ­σκολο να αναπληρωθούν. Μεταξύ αυτών, οι μηχανικοί και οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, που αναζήτησαν εργασία σε ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-22/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger