Αρχική » » ΕΣΠΕΗΠ: Τι γίνεται με τα ακίνητα «φιλέτα»;

ΕΣΠΕΗΠ: Τι γίνεται με τα ακίνητα «φιλέτα»;


Στις παραθαλάσσιες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας. 

Η διαχείριση των ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άλλη μια πονεμένη ιστο­ρία, καθώς αν και οι ΕΔ έχουν τεράστια ακίνητα στη διάθεσή τους, δεν έχουν καταφέρει να λύσουν επαρκώς το στεγαστικό πρόβλημα των υπηρεσιών τους, ούτε να δημιουργήσουν υποδο­μές που να καλύπτουν τις ανάγκες στέγασης των στελεχών και των οικογενειών τους, ενώ ούτε οι αποδόσεις που θα μπορούσαν να επιτευχθούν επιτυγχάνονται. 

Οι λόγοι είναι ποικίλοι και εν πολλοίς γνωστοί, όπως γνωστό είναι και το αλαλούμ του ελληνικού ...
Δη­μοσίου που έχει φανεί ότι από ετών έχει στο πίσω μέ­ρος του μυαλού του ως «στρατηγική επιλογή» την «αξιοποίηση» των «χακί ακινήτων» για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία. Οι στρατιωτικοί της ΕΣΠΕΗΠ, φρον­τίζοντας να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, αποφάσισαν να χτυπήσουν «καμπανάκι» (ενημερώ­νοντας και τους βουλευτές) με επιστολή τους προς το ΤΕΘΑ, στην οποία σημειώνουν πως «μεγάλο ερώτημα αποτελεί το αν θα αποτιμηθεί και αν, στη συνέχεια, θα αξιοποιηθεί η στρατιωτική ακίνητη περιουσία», τονί­ζοντας ότι «στην Ήπειρο πολλά από τα στρατιωτικά ακίνητα ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ βρίσκονται σε περιοχές με μεγάλη οικονομική αξία, καθότι πολλά από αυτά βρί­σκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές του Ν. Θεσπρω­τίας και του Ν. Πρέβεζας, αλλά και εντός και πέριξ των μεγάλων πόλεων». 

Οι στρατιωτικοί ζητούν να μάθουν εάν έχει αποτιμηθεί η αξία τους, καθώς και σε ποιους φορείς έχουν δο­θεί έως τώρα ακίνητα του ΤΕΘΑ και με ποια οικονομική συμφωνία. Η πρωτοβουλία τους θα ήταν καλό να αποτελέσει έναυσμα για να ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα ολιστικής αντιμετώπισης του θέματος «χακί ακίνητα», που θα λύσει τις ανάγκες της νέας δομής, της στέγασης των στρατιωτικών και, γιατί όχι, θα φέρει και έσοδα στα ταμεία, πρώτα και κύρια προς όφελος του προσωπικού. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-23/05/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger