Αρχική » » Εγκρίθηκαν οι υπερωρίες για το Πολεμικό Ναυτικό

Εγκρίθηκαν οι υπερωρίες για το Πολεμικό Ναυτικό


Την ίδια ώρα, στην... αναμονή παραμένουν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εγκρίθηκαν χι­λιάδες ώρες για υπερωριακή εργασία με αντί­στοιχο κόστος. Οι υπερωρίες αφορούν αποκλειστικά το πολιτικό προσωπικό του ΠΝ (αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα άλλα επιτελεία). 

Για τους στρατιωτικούς, παρά τα όσα ακούγονταν προ­εκλογικά, το κεφαλαίο «υπερωρίες» εξακολουθεί... να παραμέ­νει μια πονεμένη (και απλήρωτη) ιστορία, αν και τον Οκτώβριο του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνάντησή του με την ΠΟΕΣ, τόνιζε πως «πάγια προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και εξαντλητικά ωράρια, περιπτώσεις που την τελευταία διετία είδαν συχνά χο φως της δημοσιότητας, δεν συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου στρατού με υψηλό ηθικό και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. 

Η διαμόρφωση ενός εργα­σιακού πλαισίου, που θα εξασφαλίζει τη μέγιστη αξιοποίηση του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του υπουργεί­ου Εθνικής Άμυνας εντός ανθρώπινων συνθηκών εργασίας και με γνώμονα την εξυπηρέτηση της αποστολής των Ενό­πλων Δυνάμεων, αποτελεί επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ». Η ΠΟΕΣ, από την πλευρά της, είχε θέσει το θέμα του σεβασμού στο ωράριο εργασίας και την «καταβολή υπερωριακής αποζη­μίωσης και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων»... 

Η φετινή απόφαση αφορά περίπου 200.000 ώρες με κό­στος πάνω από 400.000 ευρώ και ένας από τους λόγους που προβάλλεται για αιτιολόγηση της απόφασης αφορά τη μεί­ωση του υπηρετούντος προσωπικού. Αυτό, όμως, αυτόματα δημιουργεί το ερώτημα γιατί δεν αναπληρώνονται τα κενά, ώστε αντί για υπερωρίες να πληρώνονται μισθοί, να καταπολεμάται η ανεργία, να δημιουργούνται συνθήκες ανθρώ­πινης εργασίας και, βέβαια, μια νέα γενιά πολιτικών υπαλ­λήλων επ' ωφελεία του ΠΝ. Όσο για τους στρατιωτικούς, αυ­τοί περιμένουν με αδημονία την απόφαση που θα αφορά τις δικές τους υπερωρίες. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-02/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger