Αρχική » » Δεν ήξερε τίποτα για τον... φόνο ο Σημίτης

Δεν ήξερε τίποτα για τον... φόνο ο Σημίτης


Ανεύθυνος πρωθυπουργός ήταν, απλώς προήδρευε.
Όταν στην οκταετία του έπεφταν με ρυθμό πολυβόλου οι μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων. 
Παραδέχθηκε ότι η πρωθυπουργία του ήταν γεμάτη αθλιότητες, αλλά η Δικαιοσύνη δεν τον... τίμησε.

ΡΟΛΟ... ανεύθυνου για την περίοδο που ασκούσε καθήκοντα πρωθυπουργού διεκδικεί ο Κ. Σημίτης, αφού στην κατάθεσή του στη δίκη για τις μίζες ίου Άκη Τσοχατζόπουλου δήλωσε... πλήρη άγνοια για τα σκάνδαλα με τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων. Έφτασε στο σημείο να ισχυρι­στεί ότι -αν και επικεφαλής της κυβέρνησης- δεν είχε ακούσει το παραμικρό ούτε είχε φροντίσει κανείς να τον ενημερώσει για τα εκτεταμένα κρούσματα δωροδοκιών και τα εκατ. ευρώ που δίνονταν κάτω από το τραπέζι ή μέσα σε βαλίτσες. Προτίμησε να κάνει τη συγκεκριμένη, πρωτοφανή στα χρονικά, παραδοχή, ότι δηλαδή δεν ήξερε τι γινόταν στην κυβέρνηση στην οποία ο ίδιος προήδρευε, από το να βρεθεί στην α­νάγκη να απολογηθεί για τα αναρίθμητα σκάνδαλα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ξεπερνώντας ακόμη και τον εαυτό του, ο κ. Σημίτης εξέφρασε τη... λύπη του διότι «ό­λες αυτές οι ...αθλιότητες συνέβησαν επί δι­κής μου πρωθυπουργίας». Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου, είπε ότι δεν γνωρίζει «κάτι σχετικό για τις παράνομες πράξεις των κα­τηγορουμένων και τα όσα τους αποδίδο­νται» και ότι «η γνώση μου προκύπτει από τις εφημερίδες και τα δικαστήρια». «Κάρφωσε», ωστόσο, τον Ά. Τσοχατζόπουλο λέγοντας ότι το 2001 είχε διαφωνήσει ανοιχτά στο να περικοπούν οι αμυντικές δαπάνες και οι προμήθειες εξοπλισμών.

Ως προς τον ρόλο που είχε το ΚΥΣΕΑ στις αποφάσεις για τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο πρώην πρωθυ­πουργός ανέφερε ότι το συγκεκριμένο όρ­γανο δεν έχει ειδικές γνώσεις και αποφασί­ζει με βάση τις εισηγήσεις των αρμόδιων ε­πιτροπών και του υπουργού Άμυνας. «Το ΚΥΣΕΑ δεν έχει ελεγκτική εξουσία, δεν κά­νει διαπραγματεύσεις, δεν μιλάει για τιμές και περιεχόμενο αντισταθμιστικών ωφελη­μάτων, δεν κρατά πρακτικά λόγω απορρή­του», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να αγοράσει κανένα όπλο αν δεν το έχει προηγουμένως προτείνει το υπουργείο Ε­θνικής Άμυνας», παραδεχόμενος με τον τρόπο αυτό το πόσο διάτρητη ήταν η όλη διαδικασία, τον διακοσμητικό ρόλο που είχε το ΚΥΣΕΑ και το ότι ήταν «έρμαιο» των επι­διώξεων του εκάστοτε υπουργού Άμυνας!

Την ίδια τακτική τού «δεν άκουσα, δεν εί­δα, δεν γνωρίζω» ακολούθησε ο πρώην πρωθυπουργός και για πολλά σκάνδαλα που συνέβησαν και αποκαλύφθηκαν επί πρωθυπουργίας του. Από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ό­που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, παρακι­νημένοι από την κυβερνητική προπαγάνδα, έχασαν τις περιουσίες τους, που κατέληξαν στα χέρια «αετονύχηδων», μέχρι το σκάν­δαλο με τις μίζες της Ζήμενς, που μέσω του στενού του συνεργάτη Θ. Τσουκάτου κατέ­ληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά και το μεγάλο σκάνδαλο με τα έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που υπερτιμήθηκαν για να θησαυρίσουν οι κατα­σκευαστικές εταιρείες και οι μεγαλοεργολάβοι, πολλά από τα οποία κατέληξαν «φα­ντάσματα», αφού η κυβέρνησήτου δεν είχε κάνει καμία πρόβλεψη για τη χρήση τους μετά τους Αγώνες.

(ΠΑΡΟΝ-17/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger