Αρχική » » Πρόταση για βάση του ΝΑΤΟ στην Ικαρία!

Πρόταση για βάση του ΝΑΤΟ στην Ικαρία!


• Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του υπουργού Εθνικής Άμυνας για το ταξίδι στην Ουάσιγκτον. 
• Ο στρατηγός Φραγκούλης Φρά­γκος ως Α/ΓΕΣ εί­χε αναδείξει τη στρατηγική σημα­σία της Ικαρίας. 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒ0ΥΝ0Π0ΥΛ0Υ
p.karvounopoulos@realnews.gr 

Φωτιές άναψε ο υ­πουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμ­μένος για τα όσα θα συζητή­σει στις ΗΠΑ, πριν καν προ­σγειωθεί στην Ουάσιγκτον. Ο υπουργός αποκάλυψε ότι θα προτείνει στον Αμερικα­νό ομόλογό του Άστον Κάρτερ, με τον οποίο θα συναντη­θεί την Πέμπτη στο Πεντάγω­νο, να κατασκευάσει το ΝΑΤΟ αεροπορική βάση σε ελληνικό νησί του Αιγαίου! 

Ο Π. Καμμένος αποκάλυψε την ιδέα του από το βήμα του συνεδρίου του Economist χω­ρίς να πει ποιο νησί έχει...
στο μυαλό του. Είπε, μάλιστα, ότι υπάρχει μελέτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που συνυπολογίζει τη βάση της Σούδας και τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να πω το νησί -στο οποίο θα λειτουργήσει η βάση- τώρα». 

Ωστόσο, έδωσε ένα γεωγρα­φικό στίγμα λέγοντας ότι «όσο πιο ανατολικά και νότια, τό­σο καλύτερη εικόνα θα υπάρ­χει και θα βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων - με την Τουρκία». 

Το σκεπτικό του Π. Καμμέ­νου είναι ότι η παρουσία νατοϊκών δυνάμεων και στρατι­ωτικών στελεχών στην προτεινόμενη βάση θα βοηθήσει στο να έχει π Συμμαχία πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς της Τουρκίας. 

Από τα όσα είπε ο Π. Καμ­μένος, αποκλείεται η Λήμνος, που πρώτη ήρθε στο μυαλό όλων. Δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να τεθεί τέ­τοιο θέμα, αφού οι ΗΠΑ παί­ζουν από το 1974 το παιχνίδι των Τούρκων που επιμένουν να ζητούν αποστρατιωτικο­ποίηση της Λήμνου. 

Ποιο θα μπορούσε να είναι το νησί που στρατηγικά θα «βόλευε»; Κοιτώντας τον χάρ­τη, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις καταλήγουν ότι η Ικαρία θα μπο­ρούσε να φιλοξενήσει τη βά­ση που οραματίζεται ο υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας. Βρίσκε­ται σε ένα σημείο του Αιγαί­ου από το οποίο εύκολα μπο­ρούν να ελεγχθούν περιμετρικά πολύ μεγάλες περιοχές και έχει τις δυνατότητες να «φιλοξενήσει» στρατιωτικές εγκατα­στάσεις. Ο στρατηγός Φρα­γκούλης Φράγκος ως Α/ΓΕΣ είχε αναδείξει τη στρατηγική σημασία της Ικαρίας και ήθε­λε να εγκαταστήσει εκεί ειδικές δυνάμεις που θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να μετα­φερθούν παντού στο Αιγαίο. Βόρεια, νότια και ανατολικά. 

Ο Π. Καμμένος πάντως πο­ντάρει πολλά στο ταξίδι που θα κάνει στις ΗΠΑ. Έχει έτοιμη ατζέντα με θέματα που θέλει να θέσει στον Αμερικανό ομό­λογό του. Οι ΗΠΑ έχουν δείξει τη διάθεση να βοηθήσουν με παροχή μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων. Και η Ελλά­δα έχει «μαύρες τρύπες» που θέλει να κλείσει. Σε προτεραιό­τητα στη λίστα των αιτημάτων είναι η παραχώρηση μεταφο­ρικών ελικοπτέρων CHΙΝΟΟΚ και ελικοπτέρων Black Hawk, τα οποία μπορούν εύκολα να μετατραπούν και σε επιθετικά ελικόπτερα. 

Οι Αμερικανοί από την πλευ­ρά τους έχουν αποκαλύψει τι θέλουν και τι τους ενδιαφέρει. 

Αεροπορική βάση στην Κρήτη -Σούδα ή Καστέλι- για τη μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Στο «εμπορικό» κομμάτι, έχοντας ολοκληρώ­σει τη συμφωνία για την ανακατασκευή αεροσκαφών του Π.Ν., οι ΗΠΑ δείχνουν ενδια­φέρον και για το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της ελληνι­κής Π.Α. Ο Π. Καμμένος είναι προετοιμασμένος να αντιμε­τωπίσει τις «γκρίνιες» όχι μόνο για την υπόθεση του νομοσχε­δίου για τον Σάββα Ξηρό, που «τραυμάτισε» τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αλλά και για τα «ρωσικά ανοίγματα» της Αθή­νας που έχουν προκαλέσει δυ­σαρέσκεια στην Ουάσιγκτον. 

(REAL NEWS-17/05/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger