Αρχική » » Το μη αναγνωρισμένο έργο της Π.Α

Το μη αναγνωρισμένο έργο της Π.Α


1.432 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε κεντρικά νοσοκομεία μόνο το 2014. 

Είναι τεράστια, αλλά και μη επαρκώς ανα­γνωρισμένη, η προσφορά των Ενόπλων Δυ­νάμεων προς τον πάσχοντα και τον «ξεχασμένο» Έλληνα πολίτη και γενικά προς τον συνάνθρωπό μας, που η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Μία από τις δραστηριότητες της Πολεμικής Αερο­πορίας είναι και η μεταφορά ασθενών. Κατά το πρώτο τρίμηνο... (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος) του 2015, η Πολεμική Αεροπορία ικανοποίησε το σύνολο των αιτημάτων του ΕΚΑΒ για την αερομεταφορά ασθε­νών από ακριτικά νησιά και ορεινά χωριά σε κεντρικά νοσοκομεία της χώρας. Με ελικόπτερα και μεταγωγικά αεροσκάφη, οι πιλότοι και τα πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας, τις περισσότερες φορές, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, εκτέλεσαν με επιτυχία επικίνδυνες αποστολές, σώζοντας πολλές ζωές συνανθρώπων μας. Στο διάστημα αυτό, έγιναν 230 αποστολές, δαπανήθηκαν 586 ώρες πτήσης και μεταφέρθηκαν 343 ασθενείς. 

Κατά το έτος 2014, πραγματοποιήθηκαν 1.007 αεροδιακομιδές ασθενών και μεταφέρθηκαν 1.432 ασθενείς σε κεντρικά νοσοκομεία, από διάφορες δύ­σβατες και ακριτικές περιοχές της χώρας. Τις επιχειρή­σεις έρευνας - διάσωσης και μεταφοράς ασθενών συν­τονίζει η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ). Η ΔΑΥ είναι Μείζων Σχηματισμός με αποστολή την εκτέλεση τακτικών και επιχειρησιακών αερομεταφο­ρών επ' ωφελεία της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και την πραγματοποίηση αποστολών έρευνας - διάσωσης, αεροεφαρμογών, αεροπυροσβέσεων και αεροδιακομιδών Υγείας. Μετέχουν οι παρακάτω Πολεμικές Μοίρες: 

Η 354 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (ΜΤΜ), με αε­ροσκάφη C-271 Spartan. 

Η 384 Μοίρα 'Έρευνας - Διάσωσης (ΜΕΔ), που έχει ως αποστολή την έρευνα και τη διάσωση σε καιρό ει­ρήνης και την έρευνα και διάσωση μάχης σε καιρό έντασης και πολέμου. Διαθέτει τα ελικόπτερα Super Puma. Πρόκειται για ένα ελικόπτερο που εισήγαγε καινούργια δεδομένα στις αποστολές έρευνας και διάσωσης. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 19 επιβάτες/ναυαγούς ή εναλλακτικά δέκα ασθενείς (έξι σε φορεία και τέσσερις σε καθίσματα). 

Η 358 Μοίρα Έρευνας - Διάσωσης (ΜΕΔ), με απο­στολή τη διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας - διά­σωσης σε ειρήνη και πόλεμο, στον χερσαίο, στον θαλάσσιο και στον εναέριο χώρο, που περικλείεται από το FIR Αθηνών, για την κάλυψη των διεθνών υποχρεώσεων στο πλαίσιο των International Civil Aviation Organization, NATO (COMHTAF/COMSEVENATAF Area of responsibility), και εθνικών υποχρεώσεων που απορρέουν από την ελληνική νομοθεσία και τα εθνικά επιχειρησιακά σχέδια. Επιπλέον, εκτελεί αποστολές αεροδιακομιδής ασθενών, μεταφορά προσωπικού, φορτίων, καθώς και υψηλών προσώπων (VIP). Διαθέτει τα ελικόπτερα Sikorsky Η-19D, ΑΒ-205 Α1, ΑΒ-206, Β 212, Chinook CΗ- 47C, Α-109Ε, ΑS-332 Super Puma και ΑΒ-205, Β-212 και Α-109. 

Χρήστος Α. Καπούτσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-02/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger