Αρχική » » «Φύλλο πορείας» από τη... ΔΕΗ

«Φύλλο πορείας» από τη... ΔΕΗ


Σύστημα μοριοδότησης των φαντάρων στις μεταθέσεις ώστε να τελειώσουν τα βύσματα ετοιμάζει το υπουργείο Άμυνας. 

ΦΡΕΝΟ στο «ρουσφέτι» και τα «βύσματα» στον Στρατό βάζει το νομοσχέδιο που θα καταθέσει στις αρχές Ιουνίου το υπουργείο Εθνι­κής Άμυνας. Πρόθεση της πολιτι­κής ηγεσίας είναι το σύστημα των μεταθέσεων να είναι αδιάβλητο και ο κληρωτός να μετατίθεται κοντά στον τόπο κατοικίας του μόνο με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Μάλιστα, για να «θωρα­κιστεί» η διαδικασία και να κλείσουν τα «παράθυρα», η μετάθεση θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικών μητρώ­ων, στα οποία θα καταχωρίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι βεβαιώσεις, που θα καθορίζουν το ύψος της μοριοδότησης. 

Για την απλούστευση των δια­δικασιών και την άμεση εφαρμο­γή του ευνοϊκού μέτρου σε όσους το ...
δικαιούνται, το αρμόδιο υπουρ­γείο έχει καταλήξει στο βασικό κρι­τήριο που θα προσδίδει και τη μεγα­λύτερη μοριοδότηση. Ποιο θα είναι αυτό; Το «διαβατήριο» θα είναι το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Αν ο στρατεύσιμος ή η οικογένειά του είναι δικαιούχοι του, τότε θα μπορούν να διεκδικούν μία ευνο­ϊκή μετάθεση. 

Με την κατάθεση του σχετικού δικαιολογητικού οι στρατιώτες, που είτε θα παρουσιαστούν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, είτε εκπληρώνουν ήδη τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις σε κάποια μονά­δα μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, θα παίρνουν αμέσως «φύλλο πορείας». Σε ό,τι αφορά την Αθή­να, όπου οι δικαιούχοι του κοινω­νικού τιμολογίου της ΔΕΗ είναι πολλοί, όσοι κάνουν χρήση του νέου μέτρου θα υπηρετούν στα στρα­τόπεδα της Αττικής και των γύρω νομών, ώστε να μπορούν να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση. Επιπλέον, με το ίδιο νομοσχέδιο θα καθιερωθεί και μία σειρά από άλλα κριτήρια κοινωνικού και οικονομι­κού χαρακτήρα, τα οποία θα καθο­ρίζουν το ύψος της μοριοδότησης και, κατά συνέπεια, τη μετάθεση του στρατευσίμου. Μεταξύ των κριτηρίων θα είναι η οικονομική κατά­σταση, η οποία θα βεβαιώνεται με βάση τη φορολογική δήλωση, αλλά και μία σειρά από κοινωνικές και οικογενειακές παραμέτρους, όπως παιδιά χωρισμένων γονιών κ.λπ. 

Οι προστάτες πολύτεκνων οικο­γενειών, σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπηρετούν σε παραμεθόριες περι­οχές, παρά μόνο αν είναι ο τόπος διαμονής τους. 

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περι­λαμβάνεται και η διάταξη, βάσει της οποίας η θητεία των πτυχιούχων Ιατρικής θα προσμετράται στον χρόνο του «αγροτικού». Το ίδιο θα συμβαίνει και με τους κατόχους πτυ­χίων, όπως Νομικής ή Πολυτεχνι­κών σχολών, οι οποίοι, εφόσον υπηρετούν σε σχετικές με την ειδι­κότητά τους υπηρεσίες, θα παίρ­νουν βεβαίωση επαγγελματικής προϋπηρεσίας. 

Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πάντως, σημείωναν ότι από την ανάληψη της νέας κυβέρνησης η πολιτική ηγεσία του υπουργεί­ου έγινε αποδέκτης εκατοντάδων αιτημάτων -και μάλιστα σε καθη­μερινή βάση- για ρουσφέτια ευνο­ϊκών μεταθέσεων, με τα γραφεία των υπουργών να προσπαθούν να βάλουν φρένο στα αιτήματα και τα... βύσματα. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
(ΑΓΟΡΑ-29/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger