Αρχική » » Βροχή τα «όχι» από το ΥΠΕΘΑ

Βροχή τα «όχι» από το ΥΠΕΘΑ


Απορρίπτονται τα αιτήματα λόγω... ταμειακού κωλύματος. 

Μία μία «σβήνουν» οι ελπίδες για καλύτε­ρες ημέρες, καθώς το τελευταίο διάστημα τα «όχι» από την πλευρά του ΥΠΕΘΑ στα αιτήματα των στρατιωτικών πέφτουν «βρο­χή». Οι πάντα δραστήριοι Ηπειρώτες της ΕΣΠΕΗΠ είχαν καταρτίσει μια ολοκληρωμένη πρότα­ση, η οποία έφτασε, καθώς θεωρήθηκε σημαντι­κή, έως τη Βουλή από τον κυβερνητικό Νίκο Νικολόπουλο. 

Το ΥΠΕΘΑ απάντησε πως συνταξιοδοτικά και μισθολογικά θέματα υλοποιούνται και εφαρμόζονται από το ΓΛΚ,...
με το υπουργείο απλώς να εξαντλεί τα πε­ριθώρια που υπάρχουν στη βάση της δημοσιονομικής πραγματικότητας. Καθώς η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και όλοι την αντιλαμβάνονται, είναι προφανές πως καλύτερες ημέρες δεν θα έρθουν. Πάντως, το ΥΠΕΘΑ υποστηρίζει πως αναζητά την καλύτερη δυνα­τή λύση για τον 3865/10. «Όχι», όμως, ήταν η απάντη­ση και στην πρόταση για το «αμετάθετο» μετά τα 25 χρόνια υπηρεσίας, κάτι που θα ανακούφιζε τους στρα­τιωτικούς που αναγκάζονται να ζουν ως νομάδες, με τους/τις συζύγους να αδυνατούν να βρουν δουλειά λόγω των μεταθέσεων και τα έξοδα να τρέχουν. 

Το υπουργείο αρνείται την ικανοποίηση του αιτή­ματος, λέγοντας πως «τυχόν τέτοια μεταβολή θα καταρ­γούσε στην ουσία τον κύκλο των υπηρεσιακών μεταβο­λών για τη σταδιοδρομία ενός έκαστου στελέχους», αφού το ΥΠΕΘΑ λέει πως η υπηρεσιακή εξέλιξη είναι συνδεδεμένη με τις υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετή­σεις - μεταθέσεις). Αν και ανάμεσα στους στρατιωτι­κούς ακούγονται πολλές ιστορίες που αμφισβητούν τη θέση του ΥΠΕΘΑ... Αρνητικό είναι το υπουργείο ακό­μα και στο να μετατάσσονται οι στρατιωτικοί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά την 25ετία, άλλη μια πρό­ταση με στόχο την οικογενειακή ισορροπία των στρα­τιωτικών, αφού εκτιμά πως κάτι τέτοιο θα είχε αρνητι­κό αντίκτυπο στην κάλυψη των αναγκών των ΕΔ. 

«Σχήμα λόγου» το ωράριο; 

«Ψυχρολουσία» για τους στρατιωτικούς επεφύλαξε, όμως, το ΥΠΕΘΑ και στην απάντησή του για το ζήτημα του ωραρίου. Στην αναλυτική απάντησή του προς τον X. Παππά, το υπουργείο ουσιαστικά δεν αναφέρει τί­ποτα καινούργιο πέρα από το ότι ο συνολικός χρόνος εργασίας είναι 40 ώρες εβδομαδιαίος (κάτι γνωστό αλλά αμφισβητήσιμο. όπως έχουν αναδείξει έγγραφα της ΕΣΠΕΚΜ στο αν τηρείται) και πως οι στρατιωτικοί υπόκεινται σε δραστηριότητες (υπηρεσίες, ασκήσεις κ.λ.π.) που είναι συνυφασμένες με την αποστολή και την ιδιότητά τους. Το πλέον απογοητευτικό είναι μάλ­λον και η θέση που εκφράζεται για τις διεκδικήσεις μέ­σω δικαστικής οδού για τις υπερωρίες, πως αναμένε­ται η απόφαση της Δικαιοσύνης, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σαφέστατη θέση προεκλογικά για το θέμα και, άρα, θα έπρεπε μάλλον να προηγείται των δικαστικών αποφάσεων. 

Για την ιστορία, θυμίζουμε πως μετά από τη συνάν­τηση ΠΟΕΣ - ΣΥΡΙΖΑ στις 15/10/2014 είχε ανακοι­νωθεί, μεταξύ άλλων, από τον ΣΥΡΙΖΑ πως «απάν­θρωπες συνθήκες εργασίας και εξαντλητικά ωράρια, περιπτώσεις που την τελευταία διετία είδαν συχνά το φως της δημοσιότητας, δεν συμβαδίζουν με τις απαιτή­σεις ενός σύγχρονου στρατού με υψηλό ηθικό και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά». 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-29/05/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger