Αρχική » » Γερμανική πρόκληση στην Κομοτηνή

Γερμανική πρόκληση στην Κομοτηνή


 Ξένος δάκτυλος. 
 Tο συνέδριο του ψευδομουφτή της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε και με τη χρηματοδότηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών. 

γράφει 
ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ 

Με τη χρηματοδότηση (και) του γερμανι­κού υπουργείου Εσωτερικών έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Κομοτη­νή το 60ό Ετήσιο Συνέδριο της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN), στο οποίο ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα στην περιο­χή «για να δούνε όλοι ποιοι είναι οι 150.000 Τούρκοι της δυτικής Θράκης» που η Ελλάδα προσπαθεί να τους κάνει με το ζόρι Έλληνες! 

Μέσα σε μία ακραία εθνικιστική ατμόσφαι­ρα που δημιούργησαν οι εκπρόσωποι της αυτοαποκαλούμενης...
«τουρκικής μειονότητας», το συνέδριο, το οποίο ολοκληρώθηκε την πε­ρασμένη Κυριακή στο ξενοδοχείο Chris & Eve της Κομοτηνής, είχε ως κεντρικό του θέμα τα προβλήματα των «Τούρκων» που ζουν στην Ελλάδα και την παραβίαση των δικαιωμάτων τους από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις. 

Η διοργανώτρια αρχή, η FUEN, είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση η οποία αντιπροσω­πεύει περίπου 90 εθνικές μειονοτικές οργανώ­σεις από 32 χώρες και οργανώνει μία φορά τον χρόνο συνέδριο υπό τη φιλοξενία ενός μέλους της. Τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στη γερμανική πόλη Φλένσμπουργκ, όπου βρίσκε­ται το κέντρο της δανέζικης εθνικής μειονότητας της Γερμανίας. Πρόκειται για μία πόλη με ιδι­αίτερη ιστορική σημασία για τους Γερμανούς, καθώς κατά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέ­μου ήταν η έδρα της γερμανικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον Καρλ Ντένιτς τον οποίο ο Χίτλερ είχε ορίσει ως διάδοχό του! 

Η απόφαση να γίνει φέτος στην Κομοτηνή το συνέδριο προκαλεί έκπληξη, καθώς η αποστο­λή της FUEN είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων ανά την Ευρώπη και όχι των θρησκευτικών, όπως είναι οι μου­σουλμάνοι της Θράκης. «Η Fuen είναι η οργάνωση-ομπρέλα των αυτοχθόνων, των εθνικών μειονοτήτων και των εθνοτικών ομάδων στην Ευρώπη», αυτο-προσδιορίζεται η ομοσπονδία. 

Ημερομηνία με... νόημα 

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγί­δα τριών μελών της FUEN και ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ), του Συλλόγου Επιστημό­νων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΣΕΜΔΘ) και του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλί­ας (ΚΙΕΦ), στο διάστημα 13 με 17 Μαΐου. Αξί­ζει να σημειωθεί ότι η ημερομηνία που επιλέχθηκε έχει και αυτή τη σημασία της καθώς στις 14 Μαΐου γιορτάζεται η επέτειος της απελευθέ­ρωσης της Θράκης και της ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό. 

Οι περίπου 170 συμμετέχοντες έφτασαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και από εκεί με­ταφέρθηκαν με πούλμαν στην Κομοτηνή. Το κό­στος συμμετοχής στο συνέδριο ήταν 25 ευρώ/ άτομο για τα μέλη και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και 50 ευρώ για τους υπόλοιπους συμμε­τέχοντες ενώ η διαμονή κυμαινόταν από 220 έως 280 ευρώ/άτομο. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με την ανα­κοίνωση της FUΕΝ, υπήρχε η δυνατότητα έκπτωσης ή και δωρεάν συμμετοχής για κάποιον αριθμό ατόμων που αδυνατούσαν να καλύψουν το κόστος μετακίνησής τους προς την Κομοτηνή, χάρη σε μία ειδική επιχορήγηση που λαμβάνει η ομοσπονδία από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών! 

Αυτή η προκλητική κίνηση των Γερμανών να χρηματοδοτήσουν συνέδριο στη Θράκη, το οποίο ουσιαστικά «αναγνωρίζει» ως «εθνική μειονότητα» τους μουσουλμάνους της περιοχής προκάλεσε την παρέμβαση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κούτρα, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κατ΄ αρχάς και μόνο η ανεμπόδιστη και απρόσκοπτη πραγματοποίηση του εν λόγω συνεδρίου αποτελεί αναμφισβήτητη απόδειξη ότι στην Ελλάδα υπάρχει πλήρης ελευθερία έκφρασης και γίνονται απολύτως σεβαστά τα δικαιώματα του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκευτικής ταυτότητας όπως άλλωστε προβλέπει το ελληνικό Σύνταγμα. Ελπίζουμε τα μέλη της FUEN να εξασφαλίσουν την ισότιμη εκπροσώπηση και των τριών συνιστωσών της μουσουλμανικής μειονότητας τόσο στο συνέδριο, όσο και στην οργάνωση. 

ΣΥΜΦΩΝΑ με την ανακοίνω­ση της FUEN, υπήρχε η δυνατότητα έκπτωσης ή και δωρεάν συμμετοχής, χάρη σε μία ειδική επιχορήγηση που λαμβάνει η ομοσπονδία από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών! 

(Real news - 24/05/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger