Αρχική » » Ναυτιλία και Γερμανοί

Ναυτιλία και Γερμανοί


0 δρ Σόιμπλε και ο φθόνος του για τους Έλληνες εφοπλιστές! 

Τι έγινε, παιδιά; Ξαφνικά ανακαλύ­ψαμε ότι οι Γερμανοί πολεμούν την ελληνική ναυτιλία επειδή τους έχει μπει στο μάτι; Δηλαδή, με τόσα που έχει γράψει η «δημοκρατία» από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της δεν έχετε καταλά­βει πού το πάνε οι Γερμανοί; 

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να γρά­φουμε «μη χτυπάτε τη ναυτιλία» και «μη χτυπάτε τον εφοπλισμό παρά... τα λάθη του», αλλά ποιος μας άκουγε! Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, να έχουν ετοιμάσει όλες οι μεγάλες εισηγμένες στη Wall Street, ελλη­νικών συμφερόντων, ναυτιλιακά γραφεία σε άλλες χώρες (το σωστό plan Β), για να ξυπνήσουμε; Νομίζε­τε ότι τυχαία ο Σόιμπλε πετάει κάθε τόσο την παρόλα «φορολογήστε τους Έλληνες εφοπλι­στές»; Τι λες, καλέ! Γιατί εσύ στη Γερμανία (που έχει σχέση με τη ναυτιλία όση ο Βάγκνερ με την Κοντσίτα) τους έχεις παραχωρή­σει φορολογική ασυλία και δεν μπορείς να τους κρατήσεις; Να τους φορολογήσου­με επειδή η Φράγκου αγοράζει τα βαπό­ρια που έχουν κατασχέσει οι τράπεζες από τους Γερμανούς πλοιοκτήτες; 

Να τους φορολογήσουμε επειδή οι Γερ­μανοί εφοπλιστές δεν προτιμούν τη γερμα­νική σημαία; Να φορολογήσουμε τους δι­κούς μας επειδή έως πριν από λίγα χρόνια ο πρόεδρος των εφοπλιστών της Κύπρου ήταν... Γερμανός; Άσε, κύριε Σόιμπλε, σας πήραμε χαμπάρι. Επειδή μας έχετε πιει το αίμα, αλλά βλέπετε ότι ακόμη διαθέτουμε δύο ισχυρά όπλα, τη ναυτιλία και τον του­ρισμό, βαλθήκατε να μας τα στερήσετε κι αυτά; Εντάξει, το ξέρουμε, δεν είναι όλοι οι Έλληνες εφοπλιστές όπως θα τους θέλαμε να είναι. Υπάρχουν αρκετοί που δεν προ­τιμούν τους Έλληνες ναυτικούς και στρέ­φονται ακόμη και σε ναυτικές σχολές της... Τουρκίας! 

Το ξέρουμε ότι κάποιοι, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες, δεν είναι τόσο εντάξει. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι όσοι έχουν εταιρί­ες εισηγμένες σε μεγάλα χρηματιστήρια δεν μπορούν να διακινδυνεύουν τα συμφέροντα των μέτοχων τους, επειδή έτσι θέλει ο... Ρούντι Ρινάλντι! Δεν θα «τσιμπήσουμε», όμως, και δεν θα στραφούμε κατά της μεγαλύτερης «βιο­μηχανίας» που διαθέτει η χώρα. Γιατί γνωρίζουμε ότι, αν χρειαστεί, ο εφοπλισμός θα εί­ναι με την πατρίδα, όπως ήταν και το 1940- 1945, όταν διέθεσε το σύνολο των πλοίων του στον αγώνα κατά του γερμανικού Ράιχ και πλήρωσε το τίμημα με την απώλεια του συνόλου του ελληνικού εμπορικού στόλου! Κι όμως, με τα 100 Λίμπερτι, που μας πα­ραχώρησαν φτηνά οι Αμερικανοί, γίναμε πρώτη δύναμη, δρ Σόιμπλε, και μας φθονεί­τε ! Τι να γίνει; Το λέει και ο Όμηρος (Οδύσ­σεια β 295). «Εφοπλίσαντες ενήσομεν ευρεί πόντω»! 

Η ΑΚΙΣ
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/05/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger