Αρχική » » Στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές ανά πεδίο

Στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές ανά πεδίο


ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2016. 

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, που συν­δέεται με τις τεχνολογικές και θετικές επιστήμες, εντάσσονται οι περισσό­τερες στρατιωτικές σχολές για το σύ­στημα εισαγωγής από το 2016, σύμ­φωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, που εκδόθηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΓΕΕΘΑ. Σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία εντάχθηκαν η Σχολή Αξιωματικών Νοση­λευτικής και η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (με επιμέρους διαφοροποιήσεις όσον αφορά στις ειδικότητες των σχολών). 

Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέ­ρον, καθώς τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευ­τικά Ιδρύματα και...
οι Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των επιλογών των μαθητών της Γ΄ Λυκεί­ου που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις. Κι αυτό αφενός γιατί προσφέρουν επαγγελματική απο­κατάσταση, αφετέρου γιατί πολλοί είναι οι νέοι και οι νέες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεδομένου λοιπόν ότι σύντομα χιλιάδες μαθητές της Β' Λυκείου ξεκι­νούν προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις του χρόνου, ανέμεναν την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που ξεκαθάρισε χτες ποια σχολή εντάσσεται σε ποιο επιστημονικό πεδίο προκειμένου να επιλέξουν κατεύθυνση. 

Σύμφωνα λοιπόν με το υπουργείο Παιδείας (έκανε αποδεκτή την πρόταση του Γενικού Επι­τελείου Εθνικής Άμυνας), εντάχθηκαν στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο η Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), η Σχο­λή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), η Σχολή Ικά­ρων (ΣΙ), η Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αε­ροπορίας (ΣΤΥΑ) και η Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικού (ΣΥΔ). 

Η Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής εντά­χθηκε στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (επιστήμες υγείας και ζωής). Στο ίδιο πεδίο εντάχθηκαν και οι ειδικότητες υγειονομικού της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, ενώ οι ειδι­κότητες των ψυχολόγων και των ΣΣΝΣ στο 1ο Πεδίο (ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες), και η ειδικότητα του οικονομικού στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (επιστήμες οικονο­μίας και πληροφορικής). 

Όσον αφορά στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι υποψήφιοι θα έχουν δύο επιλογές, θα μπορούν δηλαδή να επιλέξουν τη Σχολή Αξιωματι­κών Ελληνικής Αστυνομίας, τη Σχολή Αστυφυ­λάκων, τη Σχολή Ανθυποπυραγών και τη Σχολή Πυροσβεστών, ακολουθώντας τόσο το 1ο, όσο και το 2ο Επιστημονικό Πεδίο. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-29/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger