Αρχική » » ΜΟΜΑ και «τέλος» στους εργολάβους!

ΜΟΜΑ και «τέλος» στους εργολάβους!


Το΄πε και το έκανε ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενεργοποίησε την πρώτη Διακλαδική Διοίκηση Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού «Δεινοκράτης», όπως θα ονομάζεται η πρώην ΜΟΜΑ. Ο Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΣ, Βασίλη Τελλίδη, απέδειξε για μία ακόμη φορά πως ό,τι υπόσχεται το κάνει πράξη. «Δεν λέει λόγια του αέρα», λένε όσοι τον ξέρουν καλά. 

Η νέα μονάδα θα έχει ενεργό ρόλο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Θα χειρίζεται, όμως, και... έργα που πρέπει να γίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπου απουσιάζουν υποδομές και ανάπτυξη. Αυτονόητο είναι, μάλιστα, ότι ο Καμμένος βάζει τέλος στις μπίζνες των μεγαλοεργολάβων, οι οποίοι χειρίζονταν μέχρι τώρα τις δημόσιες επενδύσεις. «Όλα στο φως», είναι το μήνυμα που επικρατεί στο υπουργείο. 

Πέρα όμως από τα έργα, για τη στελέχωση της νέας ΜΟΜΑ αναμένεται να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, θα δίνεται η δυνατότητα σε έφεδρους που υπηρετούν στο στρατό και είναι μηχανικοί και χειριστές μηχανημάτων, να παρατείνουν τη θητεία τους για επιπλέον δύο χρόνια, έχοντας έμμισθη σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Έτσι, πολλοί νέοι, που πιθανότατα θα κατέληγαν στην ανεργία, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν προϋπηρεσία, που θα τους φανεί χρήσιμη στην επαγγελματική τους ζωή. 

Το μόνο που μένει να καθοριστεί είναι αν ο μισθός που θα λαμβάνουν θα είναι επιπέδου υπαξιωματικού. 

(ΤΟ ΧΩΝΙ-10/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger