Αρχική » » Οι θηρευτές της αβύσσου

Οι θηρευτές της αβύσσου


Οι θαλασσινοί μύθοι και οι θρύλοι των ναυτικών ζωντανεύουν υπό το φως των οδόντων των μεγάλων αρπακτικών που τρέφονται με ρέγκες, αφρόψαρα και ανθρώπους.

Εκεί που βολτάρεις αμέριμνος στα λασπόνερα του διαδικτύου, στους ελότοπους των ΜΜΕ, στους ανήλιαγους λειμώνες των φημολογιών κι ακούς τα βρομόσκυλα των Μπάσκερβιλ-καναλαρχών να αλυχτάνε πεινασμένα για σεξ και χρήμα, σκόνες και εφήμερη δόξα, αντικρίζεις το τέρας. Πιο πεινασμένο από χίλια κοπάδια λευκών καρχαριών που τους πότισες με σόδα. Πιο αφιονισμένο από κράκεν που έκανε μακροβούτι σε πισίνα με παραισθησιογόνα. Πιο απειλητικό από όρκα που καραδοκεί να γραπώσει λαχταριστό θαλάσσιο ελέφαντα. 

Η καγκελάριος της Γερμανίας, μ' ένα στόμα ορθάνοιχτο σαν μπουκαπόρτα που αποβιβάζει τουρίστες σε... αιγαιοπελαγίτικο νησί! Μέσα σ' αυτή τη στοματούκλα χωράνε δυο μεραρχίες από μικροπωλητές με τις άσπρες καλαθούνες που εισβάλλουν στα πλοία για να πουλήσουν λουκούμια και χαλβαδόπιτες. Ετσι όπως έχει τεντωμένα τα σαγόνια χωράει κι ο καπετάνιος μέσα, μαζί με τους καμαρότους, τους λοστρόμους, τον Α΄ και τον Β΄ μηχανικό. Πεινάει πολύ το αρπακτικό της αβύσσου και μασαμπουκιάζει μια ρέγκα. Η καγκελάριος της Γερμανίας παρέστη στη «βάπτιση» ενός αλιευτικού σκάφους στην Ανατολική Γερμανία, με αποτέλεσμα να της ανοίξει η όρεξη και να την πληρώσει η ρέγκα της φωτογραφίας.

Γένος Clupea

Λίγα λόγια για το θύμα: Οπως διαβάσαμε στη Wikipedia, η ρέγκα «είναι ένα λιπαρό ψάρι του γένους Clupea, το οποίο βρίσκεται στα ρηχά και ζεστά νερά του βόρειου Ειρηνικού και του βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού και της Βαλτικής. Δύο είδη Clupea αναγνωρίζονται, η ρέγκα του Ατλαντικού (Clupea harengus) και η ρέγκα του Ειρηνικού (Clupea pallasii), και καθεμία χωρίζεται σε υποείδη. Οι ρέγκες είναι κυνηγόψαρα, κινούνται σε μεγάλα κοπάδια και πλησιάζουν την άνοιξη στις ακτές της Ευρώπης και της Αμερικής, όπου αλιεύονται και συντηρούνται συνήθως παστά ή καπνιστά. Φτάνει σε ηλικία 20 με 25 ετών. [...] Στους εχθρούς της ρέγκας περιλαμβάνονται ο άνθρωπος, τα θαλασσοπούλια, τα δελφίνια, οι θαλάσσιες χελώνες, άλλα κυνηγόψαρα, φώκιες, φάλαινες και άλλα μεγάλα ψάρια».

Είναι προφανές ότι η Wikipedia στη ρέγκα (και ειδικότερα στους εχθρούς της) δεν έχει όλες τις κρίσιμες πληροφορίες, όπως είναι η προτίμηση της καγκελαρίου στην αμάσητη κατάποσή τους. Επίσης, πρέπει να συμπεριληφθεί στο σχετικό άρθρο και η φωτογραφία με το στιγμιότυπο.

Τώρα που καλοκαιριάζει, εσείς οι λουόμενοι να προσέχετε. Αν αναγνωρίσετε τέτοια σαγόνια σε τέτοιο κορμί που φοράει μαγιό - μπανιερό - ταγέρ - ημίπαλτο, απομακρυνθείτε έγκαιρα!

Παναγιώτης Λιάκος
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-28/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger