Αρχική » » ΥΠΕΘΑ: Στην αναμονή για τα αιτήματα τους ...

ΥΠΕΘΑ: Στην αναμονή για τα αιτήματα τους ...

  
Οι τρίτεκνοι ζητούν τη «χακί» εξομοίωση με τους πολύτεκνους. 

Μετά τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, τους αποστράτους, το πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, τους δικηγόρους κ.λπ., αριθμό «προτεραιότητας παραπονούμενου» πή­ραν και οι τρίτεκνοι, που περιμένουν να δουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υλοποιεί μια σειρά από αιτήματα τους, τα οποία αφορούν και τους τρίτεκνους στρατιωτικούς. 

Τα αιτήματα τους δεν έφτασαν στη Βουλή μέσω κά­ποιου αντιπολιτευόμενου βουλευτή, που σε αυτή... την περίπτωση κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για τις συνήθεις αντιπολιτευτικές πιέσεις, αλλά αντίθετα από τον κυβερνητικό Ν. Νικολόπουλο, κάτι που σίγουρα λέει πολλά. Τι ζητούν, όμως, οι τρίτεκνοι που, όπως σε πάμπολλες περιπτώσεις έλεγαν προεκλογικά τα στελέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΑ, έχουν χτυπηθεί άγρια από την οικονομική κρίση, οπότε τώρα δικαίως αναμέ­νουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους; 

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων ζητά, λοιπόν, πρώτα απ’ όλα, να υπάρξει εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους, πράγμα που αυτομάτως θα τους μεταφέ­ρει στο καθεστώς των πολυτέκνων και στα θέματα που εί­ναι στην ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μεταξύ των οποίων είναι και η παροχή μισθίου στους τριτέκνους που υπηρετούν τη θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών. Η βοήθεια αυτή, όπως τονίζεται, είναι σημαντική για τον ίδιο τον στρατεύσιμο, αλλά κυρίως για τη χειμαζόμενη από τα μνημόνια οικογέ­νεια του, αφού, όπως χαρακτηριστικό σημειώνουν οι ίδιοι οι τρίτεκνοι, «στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε και το ένα ευρώ για τις οικογένειες με πολλά τέκνα (τρία και άνω) είναι σημαντικό». 

Μειωμένη θητεία 

Από εκεί και πέρα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κα­λείται να εξασφαλίσει τη δυνατότητα για μειωμένη θη­τεία στον δεύτερο ή στον τρίτο αδελφό, στην περίπτωση που ο πρώτος δεν έκανε χρήση της, με υπεύθυνες δηλώ­σεις των παιδιών και των γονιών, ώστε σε περιπτώσεις που, για παράδειγμα, το μεγαλύτερο παιδί σπουδάζει και το δεύτερο καλείται για κατάταξη, να μην αδικείται η οι­κογένεια και να επιβαρύνεται χωρίς λόγο. 

Επίσης, ζητείται να ισχύσει και στα τέκνα τρίτεκνων η ενίσχυση που δίνεται στους πολυτέκνους στη ΣΜΥ και να εξισωθούν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι στρατιωτι­κοί για τη διαμονή στα οικήματα ετοιμότητας των μονά­δων, καθώς και στον παραθερισμό. Τέλος, προκειμένου να βρουν μέσο βιοπορισμού οι τρίτεκνοι, που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, προτείνεται στο ΥΠΕΘΑ να τους δώσει από μια άδεια περιπτέρου. Η απάντηση από τη μεριά του υπουργείου εκτιμάται πάντως πως θα είναι θετική τουλάχιστον στα περισσότερα αιτήματα, αφού όπως είχε γίνει φανερό μετά από συνάντηση τριτέκνων - ΑΝΕΛ, που είχε πραγματοποιηθεί σε πολύ καλό κλίμα στις 20 Σεπτεμβρίου του 2012, το κόμμα είχε ταχθεί υπέρ της θεσμικής εξομοίωσης των τριτέκνων με τις πο­λύτεκνες οικογένειες. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-16/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger