Αρχική » » Ο Ράμα παίζει με τη φωτιά

Ο Ράμα παίζει με τη φωτιά


του Μιχάλη Ιγνατίου 

ΑΜΕΣΩΣ METΑ το τέλος της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στα Τίρανα, εκδηλώθηκε μία άκρως επιθετική εθνικιστική πολεμική εναντίον της Ελλάδας, που δικαιολογημένα προκαλεί υποψίες για τους στόχους της, προβληματίζει και ανησυχεί, με δεδομένη την τραγι­κή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, που μείωσε τις αντιστάσεις της. 

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν από χλιαρή έως και έκφραση φόβου προς έναν... ηγέτη, τον Έντι Ράμα, που ευεργετήθηκε από τους διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς. Το βασικό ερώ­τημα είναι εάν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή (από την Τουρκία) ή απλά εκμεταλλεύεται τις ελληνικές αδυναμίες για να ενισχύσει το ηγετικό προ­φίλ του στους Αλβανούς υπηκόους. Υποθέσει μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν έχουμε στοιχεία για να στη­ρίξουμε τον πιθανό ρόλο του Ταγίπ Ερντογάν στο ανθελληνικό παραλή­ρημα του κ. Ράμα, ο οποίος ζήλεψε τη... δόξα των ηγετών του Κοσόβου που μαζί με τους ανεγκέφαλους εθνικιστές της Σερβίας αιματοκύλισαν την περιοχή τη δεκαετία του ’90. 

Αν ο κ. Ράμα ονειρεύεται τον εαυτό του ηγέτη της Μεγάλης Αλβανίας, προσφέρει κάκιστη υπηρεσία και στον εαυτό του, αλλά και στους πολίτες της χώρας του. Χειρότερη υπηρεσία προ­σφέρει βεβαίως στους Αλβανούς μετανάστες, οι οποίοι αρχικά δυσκολεύθηκαν βιώνοντας πρωτόγνωρο ρατσι­σμό, αλλά στη συνέχεια έκαναν σπίτι τους την Ελλάδα, ενισχύοντας με εκα­τομμύρια ευρώ κάθε μήνα τη μητέρα- πατρίδα τους, την Αλβανία. Η απαρά­δεκτη τακτική του εξυπηρετεί μόνο τους ναζί της Χρυσής Αυγής και αυ­τούς και μόνο ενισχύει, βάζοντας στο στόχαστρό του ανθρώπους που αγαπούν την πρώτη τους πατρί­δα, αλλά σέβονται και το ψωμί που τους πρόσφεραν οι Έλληνες πολίτες. 

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζε­ται αυτή την εποχή η χώρα μας, η περιοχή, αλλά και η ίδια η Αλβανία, είναι έναν νέο αιματηρό πόλεμο, που ίσως προκαλέσει ο αρρωστημένος εθνικισμός στα Σκόπια και ο οποίος εκπορεύεται από τα Τίρανα και την Πρίστινα. Πλανάται πλάνην οικτράν ο Αλβανός πρωθυπουργός και παίζει με τη φωτιά, διότι ξέχνα δύο πράγματα: 

Η πλειοψηφία των Τσάμηδων ήταν συνεργάτες των Γερμανών και τα όποια ενεργειακά αποθέματα στο Ιόνιο δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πατρίδα του. Η ελληνική κυβέρνηση, που είναι χαμένη στη διαπραγμάτευση των Βρυξελλών, πρέπει να αντιδράσει. Ο κ. Ράμα πρέπει να πάρει πληρωμέ­νη απάντηση από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. 

Διότι η τακτική των αμφισβητήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο μετακόμισε ήδη στο Ιόνιο Πέλαγος... 

(ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-30/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger