Αρχική » » ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 19 Ιουν 2015

ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 19 Ιουν 2015


ΠΡΙΝ από 23 χρόνια (18 Ιουνίου 1992) ο υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς έπεσε σε αποστο­λή αναχαίτισης τουρκικών F-16, Σε μια μά­χη άνιση, αφού θέλησε να υπερασπιστεί την πατρίδα με το Mirage F-1 CG. Την ηρωική του πράξη θυμίζει το σύμβο­λο της σμηναρχίας στον Αϊ-Στράτη. Το βλέπουν από ψηλό τα... αδέλ­φια του και παίρνουν δύναμη στην καθημερινή «μάχη» στο Αιγαίο. 

Επιτέλους, μετά από χρόνια το Ελεγκτικό Συνέδριο προχωρά στην αποκατάσταση μιας...
αδι­κίας που αφορά στη χορήγη­ση της σύνταξης των θανόντων στρατιωτικών, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή της και στους άγαμους γιους, έκτος των άγαμων θυγατέρων, στις οποίες δινόταν μέχρι σήμερα. Συγκεκριμέ­να, λαμβάνοντας υπόψη του τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες διαβί­ωσης, προχωρά στην πλήρη εξομοίωση των προϋποθέσεων κάτω από τις οποίες τα παιδιά (είτε αγόρια είτε κορίτσια) μπο­ρούν να εισπράττουν πλέον σύνταξη λόγω του θανάτου του γονέα τους. 

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνε­δρίου προβλέπει ότι θα μπορούν να εισπράττουν τη σύνταξη από τον εκλιπόντα πατέρα τους και μετά την ενηλικίωσή τους, ή και μετά τη συμπλήρωση του 22ου ή 24ου έτους (εφόσον σπουδάζουν σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή, αντίστοιχα) για όσο διάστημα παραμένουν άγαμοι. Συνε­πώς, το μοναδικό κριτήριο θα είναι ο γά­μος, όπως συμβαίνει και με τις άγαμες θυ­γατέρες. 

Μια πρόταση προς την πολιτι­κή ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το θέμα των μεταθέσεων των στρατι­ωτικών έκανε η ομοσπονδία τους. Σύμφωνα με αυτήν, θα πρέπει τα στε­λέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να μετατίθε­νται κάθε έξι χρόνια και να καθιερωθεί αμετάθετο στα 25 χρόνια υπηρεσίας. Η πρόταση αυτή πιστεύεται πως θα επιλύσει προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχείς μετακινήσεις βάσει των ισχυουσών διατάξεων. 

Πόσο δίκαιο όμως είναι ένα στέλε­χος να μετατίθεται σε ένα ακριτικό νησί ή σε μια μονάδα του Έβρου και να πε­ριμένει έξι χρόνια να φύγει από εκεί; Σίγου­ρα αυτή η πρόταση έχει ορισμένα θετικά, αλλά έχει και αρνητικά στοιχεία, και, σε συνδυασμό με το ισχύον σύστημα, είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί. Όσον αφο­ρά πάντως στο δεύτερο βασικό της σκέλος, την 25ετία, θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί ιδίως για τα στελέχη που δεν έχουν διοικη­τικές θέσεις, ή για τους χαμηλόβαθμους. 

Ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει να ρί­χνει «βόμβες» για το μεγάλο «πάρτι» των εξοπλισμών. «Σε τρεις μόνο συμβάσεις που προλάβαμε και ελέγξαμε βρέθηκε ότι το δημόσιο χρέος, το 2009, παράνομα και κα­τά παράβαση των όρων της Eurostat, διογκώθηκε κατά 3,1 δισ. ευ­ρώ, για να οδηγηθεί η Ελλάδα στον Μηχα­νισμό Στήριξης και να μπει στην εποχή των Μνημονίων με εξαθλίωση του ελληνικού λαού» είπε. 

ΣΤΟΥΣ Οθωνούς της Κέρκυρας έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του υποβρυχίου «Πρωτεύς» που βυ­θίστηκε αύτανδρο στις 29 Δεκεμβρίου 1940 βορείως των νησιών αυτών. Η ανέγερση του μνημείου έγινε με πρω­τοβουλία των κατοίκων, που θέλησαν να τιμήσουν τους 48 πεσόντες, αλ­λά και με τη συνδρομή του Πο­λεμικού Ναυτικού. 

Πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πως η έρευνα συνεχίζεται, και μπορεί τα οικονομικά στοιχεία να πηγαίνουν στην Επιτροπή Χρέ­ους, τα ποινικά στοι­χεία πηγαίνουν όμως στην ελληνική Δικαι­οσύνη. «Βεβαίως, δεν θα μείνουμε μόνο στην τιμωρία εκείνων οι οποίοι χρησιμοποίησαν το ενδιαφέρον του ελληνι­κού λαού για προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας, αλ­λά θα πάμε και στην αποζημίωση της χώ­ρας» σημείωσε δηκτικά, και έδειξε κυρίως προς τις γερμανικές εταιρίες. 

Τη στιγμή που οι δανειστές ζη­τούν τον αφοπλισμό της Ελλά­δας, λες και επρόκειτο για το Λουξεμβούργο, η Τουρκία έχει αυξήσει κατά 350% τις αμυντικές της δαπάνες μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Πιστεύει κανείς πως είναι τυχαίο που οι δανειστές θέλουν τη μείωση των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας όταν επιχειρείται και η αξιοποίηση των ενεργει­ακών κοιτασμάτων της; 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-19/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger