Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 20 Ιουν 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 20 Ιουν 2015


Ημερίδα με θέμα «Γεωπολιτική της ενέργειας στο ευρύτερο με­σογειακό περιβάλλον» πραγματοποιή­θηκε στο αμφιθέατρο της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Π.Α με ομιλητές τους πρώην υπουργούς Γιάννη Μανιάτη και Ανδρέα Ανδριανόπουλο, τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής Θάνο Ντόκο και τον υποστράτηγο ε.α. Ιωάννη Παρί­ση. Την ημερίδα παρακολούθησαν ο διοικητής ΔΑΕ υποπτέραρχος (I) Ιωάννης Μανωλάκος, ο διοικητής της ΣΔΙΕΠ/ΠΑ ταξίαρχος (I) Θεόδωρος Παπάζογλου, επιτελείς της Σχολής, καθώς και το σύ­νολο των σπουδαστών της 24ης Εκπαι­δευτικής Σειράς ΣΔΙΕΠ/ΠΑ. 

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Καταιγίς 2015» του ΠΝ, στην οποία όμως συμμετείχαν και μονάδες του... ΣΞ και της ΠΑ, στο πλαίσιο της διακλαδικής σχεδίασης όλων των ασκήσεων όλων των Κλάδων, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αιγαίου. Στη διάρκειά της δοκιμάσθηκαν τα ισχύοντα επιχειρησιακά σχέδια και εκτελέστηκαν πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμε­να στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δι­άρκεια της άσκησης τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων είχαν την ευκαιρία, πέραν της επιχειρησιακής εκπαίδευ­σης, να επισκεφθούν τα ακριτικά νησιά μας και να έρθουν σε επαφή με τον το­πικό πληθυσμό. 

Συμφωνία συνεργασίας υπέγρα­ψαν ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχα­ήλ Κωσταράκος και ο διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περι­βάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσε­ων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Ευθύμης Λέκκας. Η συμφωνία αυτή υπογράφτη­κε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος της Σχολής Θε­τικών Επιστημών, για τη συμμετοχή στελεχών των ΕΔ στο πρόγραμμα μετα­πτυχιακών σπουδών. Η διάρκεια της συνεργασίας καθορίζεται στα 10 ακαδη­μαϊκά έτη, ενώ ο αριθμός των στελεχών των ΕΔ που μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό μπορεί να ανέλθει στους 30. 

Τελετές αποφοίτησης των Τμη­μάτων Διοικητών Υπομονάδων στα Σχολεία Εφαρμογής 'Όπλων και Σωμάτων του ΣΞ πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες. Η εκπαίδευση στα Σχολεία Εφαρμογής Όπλων - Σωμά­των του ΣΞ έχει βασικό σκοπό τη μεθο­δική και συστηματική παροχή γνώσεων σε αντικείμενα τακτικής και τεχνικής χρησιμοποίησης του Όπλου - Σώμα­τος, έτσι ώστε τα στελέχη που αποφοι­τούν από αυτά να καθίστανται ικανά να ανταποκρίνονται στα καθήκοντα που τους ανατίθενται τόσο στην περίοδο της ειρήνης όσο και σε περιόδους κρίσεων και πολέμου. 

(ΚΑΡΦΙ-20/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger