Αρχική » » ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 26 Ιουν 2015

ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 26 Ιουν 2015


ΤΟ ΧΟΥΙ του τεθωρακισμένου δύσκολα κόβε­ται. Το απέδειξε για άλλη μία φορά ο Νίκος Τόσκας επισκεπτόμενος μονάδες της 96 ΑΔΤΈ. Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης δεν έχασε την ευκαιρία. Πέταξε το σακάκι του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και πήδηξε μέσα σε ένα Μ113, κάνοντας μερικούς ελιγμούς, έτσι για να μην ξεχνάει το ... σπόρ. 

Με ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε τα στελέχη, απαντώντας σε δημοσιεύμα­τα, πως δεν τίθεται... θέμα πε­ρικοπής των οδοιπορικών ως ισοδύναμο μέτρο στις περικοπές των αμυντικών δαπανών που προτείνουν οι δανει­στές . «Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε σύ­γκληση του ΣΑΓΈ στην οποία να συζητή­θηκαν ή αποφασίστηκαν οικονομικά θέ­ματα, και πολύ περισσότερο η πρόταση για την περικοπή των οδοιπορικών», ανέ­φερε το Γενικό Επιτελείο, καθησυχάζο­ντας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Προς στιγμήν βέβαια, γιατί μετά ήρ­θε η «κεραμίδα» της υποχρεωτικής παραμονής στο Στράτευμα μέχρι το 58ο έτος της ηλικίας για όλους τους στρατιω­τικούς. Κάτι που αναμένεται να προκαλέσει αύξηση των χρόνων συνταξιοδότησης. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν συντάξει ήδη την παραίτησή τους και την έχουν ανά χείρας, έτοιμη να την υποβάλουν αμέσως μόλις προχωρήσει μία τέτοια νο­μοθετική διάταξη. Να σημειωθεί για την ιστορία πως από το 2007 έως το 2010 που «έτρεξαν» διάφορες αλλαγές στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών περισσότεροι από 10.000 χαιρέτισαν για τελευταία φορά. 

Πάντως, η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως άλ­λωστε και στα Σώματα Ασφαλείας, είναι εξαιρετικά δύσκολη, και, αν υπογραφεί τελικώς η κυοφορούμενη συμφωνία κυ­βέρνησης και δανειστών, αφενός η επαναφορά στους μισθούς και στις συντάξεις εί­ναι εξαιρετικά δύσκολη, έως αδύνατη, αφετέρου θα έρθουν και άλλες μειώσεις, έστω έμμεσες, από ΦΠΑ και εισφορές. Ίσως και αυτός είναι ένας από τους στό­χους των δανειστών. Να πλήξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. 

Επιχειρούν τον αφοπλισμό της Ελ­λάδας ζητώντας την περικοπή των αμυντικών δαπανών έως και 400.000.000 ευρώ, όταν οι δαπάνες σήμερα γι' αυτό τον σκοπό δεν αρκούν ούτε για... βίδες. Όχι νέες αγορές δεν μπορούν να γίνουν, ούτε τε­χνική υποστήριξη στα υπάρχοντα συστή­ματα δεν μπορεί να παρασχεθεί. Ίσως πά­ντως και κάποιοι εντός της κυβέρνησης να έπεσαν στην παγίδα του «μύθου» που, αν όχι έστησαν, υποστήριξαν, λέγο­ντας ότι η χώρα μας δαπανά τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς ακόμη και εν καιρό μνημονίων. 

Σε διαφο­ρετικό μήκος κύ­ματος κι­νήθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας, από τον προϊστά­μενό του, Πάνο Καμμένο, στο θέμα της δημιουργίας βάσης του ΝΑΤΟ στο Αι­γαίο. Κάνοντας περιοδεία σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πώς «δεν εξετάζεται ένα τέτοιο θέμα. Άλλωστε, οι όποιες διεθνείς συμφωνίες της χώρας περνούν μέσα από τη Βουλή». Προ­φανώς δεν έχει αντιληφθεί τη σκοπιμότητα έγερσης του συγκεκρι­μένου θέματος. 

Στη σύνοδο των υπ. Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Π. Καμμένος είχε τετ α τετ με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Δεν ξέ­ρουμε αν οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν μετά το «θερμά επεισόδιο για τις σχέσεις Ελλάδας και Συμμαχίας, πάντως το ΝΑΤΟ αποφάσισε αύξη­ση της δύναμης ταχείας αντίδρασης στους 40.000 στρατιώτες. 

Όταν η Ουγγα­ρία θέτει θέμα αποχώρησής της από τη Συνθήκη «Δουβλίνο II» γιατί δεν μπορεί να δεχτεί άλ­λους μετανάστες, τότε η Ελλάδα τι πρέ­πει να πει; Το αντάρτικο (έστω και για μερικές ώρες, αφού αναγκάστηκε να τα μαζέψει σύντομα) της Ουγγαρίας δεί­χνει το τεράστιο μέγεθος του προβλή­ματος. Πόσω μάλλον για τις χώρες της Μεσογείου, και ειδικά τη δική μας, που δέχεται κατά κύματα τους χιλιάδες λαθρομετανάστες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να σφυρίζει πάντως αδιάφο­ρα για το θέμα και η κυβέρνηση «πετάει το μπαλάκι» στο Λιμενικό να κυνηγάει τις καραβιές λαθρομεταναστών στο Αι­γαίο με τα ελάχιστα μέσα και προσωπι­κό που διαθέτει. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger