Αρχική » » Νέες προφυλακίσεις για «αμαρτωλές» προμήθειες

Νέες προφυλακίσεις για «αμαρτωλές» προμήθειες


Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Κατσής. 

Ο εισαγγελέας Γιώργος Ζορμπάς κλήθηκε να καταθέσει στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη δράση του πιο έμπιστου συνεργάτη του, κατά την παραμονή του στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Κατσή. 

Ο κ. Ζορμπάς δήλωσε στις δικαστικές αρχές ότι είναι τουλάχιστον έκπληκτος από την προφυλάκιση του στενού... του συνεργάτη, Παναγιώτη Κατσή, του αντισυνταγματάρχη που κατηγορείται για «μαύρο χρήμα», αφού στους λογαρια­σμούς του βρέθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ, για την προ­έλευση των οποίων, δεν μπόρεσε να πείσει τις ανακριτικές αρχές. Ο Γ. Ζορμπάς χειρίστηκε πολλά «ύποπτα» εξοπλιστικά, μεταξύ αυτών τα γερμανικής κατασκευής άρματα μά­χης Leopard και, φυσικά, το θέμα των γερμανικών υπο­βρυχίων που «έγερναν», που ενώ είχαμε παραγγείλει έξι, τελικά πήραμε ένα και άλλα τέσσερα ναυπηγούνται τώρα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

Ωστόσο, οι γερμανικές κατασκευάστριες εταιρείες, με απίθανους εκβιασμούς και απει­λές, έχουν, ήδη, ενθυλακώσει περισσότερα από 3 δισ. ευ­ρώ. Σε αυτές τις έρευνες του εισαγγελέα, το πρόσωπο- «κλειδί» ήταν ο Π. Κατσής. Αποκαλύφτηκε ότι, χωρίς να ενημερώνει τον προϊστάμενό του, είχε επαφές με το βρόμι­κο κύκλωμα των προμηθευτών και των εκπρόσωπων πο­λεμικών βιομηχανιών, που λυμαίνονταν τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Π. Κατσής μετά την αποστρατεία του, προς γενική κατάπληξη, ανέπτυξε επαγγελματική δρα­στηριότητα στον χώρο των εξοπλισμών κυρίως με εταιρεί­ες γερμανικών συμφερόντων. 

Γρήγορα το όνομά του ενεπλάκη στις έρευνες για το «μαύρο χρήμα» στους εξοπλισμούς, αφού διατηρούσε «σχέ­σεις» με τον Πάνο Ευσταθίου, που διώκεται και για παράνο­μο πλουτισμό που απέκτησε ως αντιπρόσωπος και διαμεσο­λαβητής διάφορων ευρωπαϊκών πολεμικών βιομηχανιών. Οι κατηγορίες του αντιμετωπίζει ο πρώην συνεργάτης του Γ. Ζορμπά, ο απόστρατος αξιωματικός Π. Κατσής, είναι πολύ βαριές, ενώ δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι είναι η αρχή για νέες συλλήψεις -στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων- προ­σώπων που σήμερα θεωρούνται «υπεράνω υποψίας». 

Χρήστος Α. Καπούτσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-29/05/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger