Αρχική » » «Μάχη» χαρακωμάτων για τα κέντρα νεοσύλλεκτων

«Μάχη» χαρακωμάτων για τα κέντρα νεοσύλλεκτων


Η αόριστη πρόθεση για «λουκέτα» και οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. 

Φωτιά» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε η πληροφορία πως οι περιοχές τους μπορεί να χάσουν στρατόπεδα, με ό,τι αυτό συνε­πάγεται για την τοπική οικονομία. Η πληροφορία πως από τα δεκατρία ΚΕΝ θα κλείσουν τα εννιά-δέκα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των κυβερνητικών βουλευτών, που «επιστρατεύτηκαν» στον υπέρ διατήρησης του τοπικού τους ΚΕΝ αγώνα, με αποτέλεσμα για ακόμα μία φορά ...
να βρισκόμαστε στο ίδιο, διακομματικό, έργο θεατές, αφού συ­χνά στο παρελθόν έχουμε δει ανάλογες προσπάθειες που σχεδιάζονταν από το ΥΠΕΘΑ, υπό το βάρος των αντιδράσεων, κατά κανόνα να καταλήγουν στο να μη γίνεται απολύτως τίποτα, ή σχεδόν τίποτα ουσιαστικό (κάτι που από την άλλη, βέβαια, έχει πολιτικά οφέλη για τους τοπικούς βουλευτές που έχουν δώσει τη «μάχη» τους, μια και οι περίφημες τοπικές κοινωνίες - τοπι­κές οικονομίες ενθουσιάζονται που απέφυγαν τα χειρότερα). 

Στην παρούσα φάση. με το που άνοιξε η συζήτηση, ήδη, έχουν κατατεθεί ερωτήσεις για το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας, ενώ με ανακοίνωση τους οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙ­ΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλης Τσίρκας, δήλωσαν πως από το ΥΠΕΘΑ διαβεβαιώθηκαν πως το ΚΕΝ Άρτας δεν κλείνει. Επίσης, για το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) Θή­βας, όπου έχουν κατατεθεί ερωτήσεις από ΣΥΡΙΖΑ (Σταθάς-φωτό) και ΝΔ (Μπασιάκος), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λό­γο για προφορικές διαβεβαιώσεις πως δεν θα κλείσει το ΚΕΠΒ, ενώ για το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία ο Α/ΓΈΣ, αντιστράτηγος Β. Τελλίδης, που παρέστη στην ορκωμο­σία των οπλιτών, δήλωσε πως το ΚΕΥΠ δεν θα καταργηθεί. Δη­λαδή, τρία ΚΕΝ έχουν, ήδη, «σωθεί» και, πλέον, μάλλον το πρό­βλημα το έχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που... άργησαν να «σώσουν» και το δικό τους ΚΕΝ. 

Κώστας Αττίας 
(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-13/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger