Αρχική » » ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΛΙΔΙ

ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΛΙΔΙ


Επικίνδυνες και αστείες προτάσεις για περικοπές. 

Από τον
Ευθύμιο Π. Πέτρου 

Τελικά, τι συμβαίνει με τις αμυντικές δαπάνες μας; Είναι τόσο υψηλές, ώστε να βρεθούν στη δίνη του κυκλώνα των περικοπών; Κάποιος θα έλεγε ότι, σε ποσοστό επί του ΑΕΠ, είναι από τις υψη­λότερες της Ευρώπης. Σε απόλυτους αριθμούς, δεν είναι. Και η αποτροπή όσο και η άμυνα επι­τυγχάνονται με βάση τους απόλυτους αριθμούς. Όχι με βάση ποσοστά. 

Το κακό είναι ότι τον χορό των περικοπών στην Εθνική Άμυνα τον έχουμε ανοίξει εμείς. Εύ­κολος στόχος... για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, για τον οποίο όροι όπως η εθνική ασφάλεια και η άμυνα απουσιάζουν από το λε­ξιλόγιό του. 

Έτσι, από την αρχή της κρίσεως ο προϋπο­λογισμός του υπουργείου Εθνικής Αμύνης μειώθηκε κατά 54%. Υπάρχει άλλο υπουργείο που υπέστη τέτοια περικοπή; Υπάρχει άλλη επαγγελματική τάξη που υπέστη το μέγεθος των μειώσεων που είδαν οι στρα­τιωτικοί στις μισθοδοσίες τους; Μειώσεων που αποδεικνύονται παράνομες μόλις τίθενται στην κρίση των αρμόδιων ελληνικών δικαστηρίων. Όμως επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι. Διότι, δυστυχώς, λεφτά δεν υπάρχουν... 

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι, παρ’ όλες τις περικοπές, εξακολουθούν να γίνονται σπατάλες. Θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερη διαχείριση των κονδυλίων που υπάρχουν. 

Είναι αλήθεια. Αλλά. δυστυχώς, όλοι όσοι εμφανίζονται -εντός και εκτός Ελλάδος- να έχουν άποψη πάνω στο ζήτημα αυτό δεν έχουν την παραμικρή γνώση. Έτσι, οι προτάσεις τους είναι επικίνδυνα αστείες. 

Προτείνουν κάποιοι να μειώσουμε τη στρατι­ωτική θητεία, ώστε έτσι να περιορίσουμε τις δα­πάνες. Είναι προφανές ότι αυτός που το είπε δεν έχει περάσει ούτε από στρατολογικό γραφείο. «Να κλείσουμε στρατόπεδα» υποστηρίζουν άλ­λοι. Εύκολο να το λέει κανείς, αλλά πώς θα γίνει αυτό και τι ποσά θα εξοικονομηθούν; Πλήρης άγνοια! 

Απλούστατα, όλοι αυτοί δεν έρχονται να κάνουν προτάσεις σωτηρίας. Έρχονται να εμέσουν το μένος τους εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεών μας και αυτού που συμβολί­ζουν. Δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να ρίξουν στην πυρά εκατομμύρια παρά να τα διαθέσουν για τη στήριξή της αμύνης της χώρας. 

Δεν θέλουν να εξοικονομήσουν, θέλουν απλώς να αφαιρέσουν. Στην ίδια λογική είχαν κινηθεί και οι εκλεκτοί του Γ. Παπανδρέου, ο Ευάγγ. Βενιζέλος και ο αλήστου μνήμης Παν. Μπεγλίτης, οι οποίοι, με περισσή επιπολαιότη­τα, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. 

Η ζημιά που προκάλεσαν ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί. Άλλωστε, οι πρόθυμοι να τη συνεχίσουν συνωστίζονται στους κυβερνητικούς διαδρόμους ... 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-20/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger