Αρχική » » Στον ... αέρα η αμυντική βιομηχανία

Στον ... αέρα η αμυντική βιομηχανία


Οι απίστευτες καταγγελίες προμηνύουν ένα ζοφερό μέλλον. 

Το περίφημο «στοίχημα» της αμυντικής βιο­μηχανίας εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητα της οικονομίας, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ένα στοίχημα που ξεκίνησε πριν από την κρίση και συνεχίστηκε αμείωτο μέσα στην τρικυμία της ύφεσης με τα...
γνωστά επεισόδια που μεσολάβησαν και την, επίσης, γνωστή, έως τα τώρα, κατάληξη. Η σημασία της αμυντι­κής βιομηχανίας για κάθε χώρα και ιδίως για την Ελλάδα, όσο και αν κάποιοι κύκλοι θέλουν να την περιορίσουν σε μία συνδικαλιστικού χαρακτήρα συζήτηση για τις θέσεις εργασίας, είναι πολύ ευρύτερη, αφού, όπως αναφέρεται και σε σχετικό άρθρο του ΓΕΣ, η λειτουργία της για αυτο­νόητους λόγους (επάρκειας - αυτονομίας) είναι στρατηγι­κής σημασίας. Μετά την τρικυμία, λοιπόν, και τα μεγάλα λόγια που ακούστηκαν από το σύνολο του πολιτικού κό­σμου, θα περίμενε κανείς πως πλέον ο «φάκελος- αμυντι­κή βιομηχανία» θα είχε μπει σε μια ρότα. Ωστόσο, τα όσα φτάνουν στη Βουλή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. 

Το Ποτάμι καταγγέλλει πως συγκεκριμένη σύμβαση για το πυρομαχικό 40L60, η οποία όπως τονίζεται είναι ζωτικής σημασίας για τα ΕΑΣ, απαιτεί για την παραγωγή στο εργοστάσιο του Λαυρίου την παρουσία προσωπικού από την Ελευσίνα. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι της Ελευσίνας δεν πάνε στο Λαύριο μέχρι να τους πει το ΥΠΕΘΑ τι θα κάνει με το εργοστάσιο της Ελευσίνας. Πλην, όμως, όπως καταγγέλλει το Ποτάμι, το εργοστά­σιο έχει διαγραφεί από το μητρώο κατασκευαστών αμυντικού υλικού, γιατί δεν ανανεώθηκε το πιστοποι­ητικό βιομηχανικής ασφάλειας. 

Το παράδοξο της ΕΑΒ 

Μια άλλη απίστευτη ιστορία έχει να κάνει με την Ελ­ληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Σε αυτή την περίπτω­ση, το Ποτάμι καταγγέλλει έλλειψη ανθρώπινου δυνα­μικού, αφού δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη από το 2005, αν και εκκρεμούν 60 οριστικοποιημένες θέσεις επιτυχόντων από το 2009. Το καταπληκτικότερο όλων είναι, όμως, τα όσα καταγγέλλει κυβερνητικός βουλευ­τής (Νίκος Νικολόπουλος) που σε ερώτησή του αναφέ­ρει πως «η ΕΑΒ, μετά το 2004, προκήρυξε διάφορες επιλογές προσωπικού, σε κάποιες από τις οποίες σημει­ώθηκαν παράξενες εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, υπήρ­χαν έντονες διαμαρτυρίες για επιλογές που έγιναν, ενώ κάποιοι/ κάποιες υποψήφιες που κρίθηκαν διοριστέοι/ διοριστέες, είτε ορισμένοι αρνήθηκαν να διοριστούν, είτε σε κάποιες περιπτώσεις οι ως άνω εξαφανίστηκαν και δεν αντιδρούσαν σε αλλεπάλληλες κρούσεις της ΕΑΒ, η οποία τους καλούσε να αναλάβουν υπηρεσία». Αφήνοντας σαφέστατες αιχμές, ρωτάει μάλιστα αν εξετάστηκε αν ήταν γνήσια τα έγγραφα που είχαν υποβλη­θεί και αν εντοπίστηκαν οι... εξαφανισμένοι! 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-20/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger