Αρχική » » Πρόταση επί της οικονομίας

Πρόταση επί της οικονομίας


Δεν είναι παράξενο που οι Έλληνες πληρώνουν πρόστιμα για ψύλλου πήδημα και οι αλλοδαποί απολαμβάνουν ατέλεια παρανομίας;

Η παρανομία δημιουργεί δίκαιο; Σίγουρα ναι, αν οι νομοθέτες είναι ομότεχνοι του Ντίλιγκερ και θαυμαστές του Μάγερ Λάνσκι, των Κορλεόνε και του Αλ Καπόνε. Αν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι, οι οποίοι διέπονται από ενστικτώδη αποστροφή προς την αδικία, τότε θα προσπαθήσουν παντί τρόπω να μην ενθαρρύνεται η παρανομία και να μη σχηματίζεται η εντύπωση στην κοινωνία πως πρέπει να κάνεις ό,τι σου καπνίσει και οι υπόλοιποι -εξ ανάγκης- θα το καταπιούν. Η λαθρομετανάστευση είναι αδίκημα. Δεν είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσουμε. 

Δεν έχουν κάποια υποχρέωση οι Ελληνες να προσαρμόζουν τον βίο τους προς τις ανάγκες, τις επιδιώξεις και τις... φιλοδοξίες των Τούρκων δουλεμπόρων αλλά και όσων βλέπουν (εσφαλμένα) την πατρίδα μας σαν μια Αμερική των Βαλκανίων, που χωράει τους πάντες και επιτρέπει τα πάντα. Εννοείται ότι όποιος βρίσκεται εντός της επικράτειας απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα (ζωής, περιουσίας, αξιοπρέπειας) που προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες, το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Ομως, αν έχει εισέλθει δίχως άδεια, θα πρέπει χωρίς διακρίσεις και μεροληψία να τίθεται στην κρίση της Δικαιοσύνης. Δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα να παραβιάζεις τη νομοθεσία άλλων κρατών.

Ατέλεια παρανομίας

Οι λαθρομετανάστες, αναμφίβολα, θα πρέπει να εκτιμήσουν εμπράκτως το γεγονός ότι έχουν στη διάθεσή τους υποδομές και συνθήκες διαβίωσης μακράν καλύτερες όσων είχαν συνηθίσει. Συνεπώς, δεν είναι σωστό να μην πληρώνουν κόστη για όσα οι πολίτες έχουν χρυσοπληρώσει επί πολλές γενεές - για να μη μιλήσουμε για τον βαρύτατο φόρο αίματος που καταβάλαμε για να εξασφαλίσουμε το είδος πολυτελείας που αποκαλείται ελευθερία. Οπότε, για όσο διάστημα μένουν εδώ, θα είναι σωστό να καταβάλλουν έναν ειδικό φόρο παραμονής και πρόστιμο λαθραίας εισόδου, τα έσοδα από τα οποία θα διατίθενται από το κράτος για τη βελτίωση των υπηρεσιών του. Δεν είναι σωστό να πληρώνουν οι Ελληνες πρόστιμα για ψύλλου πήδημα και οι ξένοι να έχουν ατέλεια... παρανομίας. Αυτές οι επιβαρύνσεις, αν έχουν λογικό ύψος (3%-5% επί του εισοδήματος), θα βοηθήσουν και τους μετανάστες να μη νιώθουν παράνομοι αλλά και τη χώρα μας να αντεπεξέλθει στα έξοδα που δημιουργούνται από αυτή την αφόρητη και πέραν των δυνάμεών μας κατάσταση. Ολα εδώ πληρώνονται και για τους ημεδαπούς και τους αλλοδαπούς...

Παναγιώτης Λιάκος
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger