Αρχική » » «Επίθεση» των δανειστών στην άμυνα της Ελλάδας

«Επίθεση» των δανειστών στην άμυνα της Ελλάδας


Ζητούν νέες περικοπές 400 εκατ. ευρώ, που θα ισοπεδώσουν τις ΕΔ. 

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά η Αθήνα πρότεινε από το 2016 περικοπές 200 εκατ. ευρώ στην Εθνική Άμυνα και 400 εκατ. ευρώ από το 2017, με μει­ώσεις προσωπικού και προμηθειών. 

Οι «θεσμοί» ζητούσαν 400 εκατ. από το 2016 και 200 εκατ. φέτος, κάτι που όταν είχε ακουστεί είχε σημάνει...
«επα­νάσταση» στην κυβέρνηση, που δήλωνε πως δεν θα δεχθεί απολύσεις και περικοπές μισθών. Σημειώνουμε ότι οι «θε­σμοί» είχαν κάνει την πρότασή τους υπολογίζοντας πως η Ελλάδα δαπανά το 2,3% του ΑΕΠ της σε αμυντικές δαπάνες, ενώ η πρώτη σε δαπάνες Βρετανία δίνει το 2,4%. Βεβαίως, εδώ τίθεται ως αντεπιχείρημα η νησιωτικότητα της Ελλάδας, αλλά και οι απειλές που υπάρχουν. Από την άλλη, όμως, κα­νείς δεν μπορεί να παραβλέψει μια εθνική αυτοκριτική για το πώς αντιμετωπίστηκαν οι ΕΔ στο εσωτερικό τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας την εικόνα της «χακί» σπατάλης. 

Η εθνική άμυνα είχε μείνει απροστάτευτη απέναντι σε όσους μιλούσαν, κατά κανόνα άδικα, για «χρυσά προνόμια» των στρατιωτικών, ενώ πριν από τα μνημόνια στηλιτεύον­ταν τα στρατόπεδα που υπάρχουν για να τροφοδοτούν τοπι­κές οικονομίες ή επισημαινόταν η «σπατάλη» ανθρώπινου δυναμικού, κάτω από υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας, σε στατικές σκοπιές χωρίς, όμως, επί χρόνια να γίνει κάτι. Η Αθήνα μόνη της «τορπίλισε» και το επιχείρημα πως βρίσκε­ται υπό απειλή, γνωστοποιώντας παγκοσμίως πως έχει άρ­ματα χωρίς πυρομαχικά, υποβρύχια που δεν παρελάμβανε για χρόνια κ.λπ., δίνοντας πάτημα αμφισβήτησης στους δα­νειστές για την αυθεντικότητα της απειλής. 

Μην ξεχνάμε, δε, πως λόγω των περιορισμών στις εισα­γωγές στις Στρατιωτικές Σχολές έχει αρχίσει η συρρίκνωση ενός στρατού που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαγγείλει πως τον θέλει μι­κρότερο, αλλά «ποιοτικότερο», ενώ πρώτη η κυβέρνηση έβα­λε την ιδέα πως υπάρχει «λίπος», προτείνοντας μειώσεις 200 εκατ. ευρώ. Ποιος, λοιπόν, κράτησε πρώτος το ψαλίδι; 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-03/07/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger