Αρχική » » Στο τραπέζι η επιστροφή κρατήσεων στους ΕΜΘ

Στο τραπέζι η επιστροφή κρατήσεων στους ΕΜΘ


Μιλούν για δικαίωση ενός αγώνα που κράτησε αρκετά χρόνια. 

Σημαντικές πιθανότητες να επιστραφούν στους δικαιούχους ΕΜΘ οι, επί της ουσίας, διπλές εισφορές που κατέβαλαν για τα πέντε χρόνια τους σαν ΟΠΥ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή στο ΕΤΕ­ΑΜ, ενώ πλήρωναν κρατήσεις και στα Μετοχικά τους Ταμεία, υπάρχουν με βάση το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημο­σίου» του υπουργείου Οικονομικών. 

Με το νομοσχέδιο προβλέπεται πως «αν τα ανωτέρω πρόσωπα (σ.σ. ΕΜΘ) κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους... στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατά την οποία ήταν ασφαλισμένα στο ΙΚΑ, είχαν καταβάλει τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, τα καταβληθέντα ποσά για επικουρι­κή σύνταξη στο ΕΤΑΜ ή στο ΕΤΕΑΜ αποδίδονται στους ίδιους. Εάν τα ανωτέρω ποσά έχουν αποδοθεί, σύμφω­να με τις διατάξεις που αντικαθίστανται, από το ΕΤΑΜ ή ΕΤΕΑΜ στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, αποδίδονται στους ίδιους από τα Ταμεία αυτά». 

Οι ΕΜΘ μιλάνε για δικαίωση ενός αγώνα που κράτη­σε χρόνια, αν και μέχρι την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους πάντα θα υπάρχει και ο σπόρος της αμφιβολίας με δεδομένο πως η μη καταβολή των χρημά­των που επιδικάστηκαν στους στρατιωτικούς από την απόφαση του ΣτΕ έχει δημιουργήσει κακό προηγούμενο. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-03/07/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger