Αρχική » » Αρχηγοί χωρίς κρίσεις

Αρχηγοί χωρίς κρίσεις


• Αντιδράσεις για τον τρόπο επιλογής των Αντιναυάρχων Αποστολάκη και Γιακουμάκη σε ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ. 
• Η «μυστική» συνεδρία­ση του ΚΥΣΕΑ ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από ανακοίνωση που εξέδωσε ο τομεάρχης της Ν.Δ., Κ. Τασούλας. 

Του ΛΕΩΝΙΔΑ Γ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ 
Isblaveris@gmail.com 

Στην επιλογή νέων Αρ­χηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, των Αντιναυάρ­χων Ευάγγελου Αποστολάκη και Γεωργίου Γιακουμάκη, αντίστοι­χα, προχώρησε η κυβέρνηση με μια σχεδόν «μυστική» και μη αναγγελθείσα συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, την οποία ο κόσμος πληροφορήθηκε από τη σχετι­κή ανακοίνωση του αρμόδιου υπευθύνου της Ν.Δ., του κ. Κώ­στα Τασούλα. 

Μια απόφαση που, αν και την αναμέναμε (τα ...«ΠΑΡΑΠΟΛΙ­ΤΙΚΑ» την είχαν «προαναγγεί­λει» σε σχετικό δημοσίευμα της 13ης Ιουνίου 2015), λόγω της «μετακομίσεως» του νυν Αρχη­γού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Μιχα­ήλ Κωσταράκου, στις Βρυξέλ­λες, όπου από τις 6 Νοεμβρίου 2015 και έπειτα θα ασκεί τα νέα του καθήκοντα ως προέ­δρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε., εντούτοις κανένας δεν ανέμενε να γίνει με τον τρό­πο που έγινε, γιατί αφορά την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και την ηγεσία του ένδοξου Πο­λεμικού μας Ναυτικού. ΓΓ αυτό τον λόγο και όχι φυσικά για τα πρόσωπα των δύο ηγετών που επελέγησαν. 

Μια απόφαση που καταδίκασε με ανακοίνωσή του με έντο­νο τρόπο ο Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας, Κώ­στας Τοσούλας, ο οποίος έκανετλόγο για απόφαση που ελήφθηστα «μουλωχτά» και «διά περιφοράς». 

«Το είδαμε κι αυτό από την απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Το ΚΥΣΕΑ να αποφασίζει χωρίς να συγκαλούνται τα μέλη του, αλλά διά συλλογής υπογραφών, στα μουλωχτά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΕ­ΘΑ και την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΝ, λες και πρόκειται για ένα τρέχον ζήτημα!», τόνισε ο κ. Τα­σούλας, προσθέτοντας παράλλη­λα πως: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η φρουρά της ειρήνης και της ελευθερίας μας και περιβάλ­λονται από την αμέριστη εμπι­στοσύνη του ελληνικού λαού. Τέτοιες ύψιστης σημασίας αλλα­γές στην ιεραρχία τους πρέπει να γίνονται με τη δέουσα διαφά­νεια, πανηγυρικότητα και δημο­σιότητα και όχι άρον-αρον και στα κρυφά, λες και η κυβέρνηση φοβάται πως η φημολογούμενη προκήρυξη εκλογών και η έκβα­σή τους δε θα της επιτρέψουν να προβεί στις τοποθετήσεις αυτές την κατάλληλη ώρα και με τον κατάλληλο τρόπο. Τέτοιες μεθοδεύσεις, όμως, δείχνουν ανε­πίτρεπτη έλλειψη σεβασμού στο κύρος και στις παραδόσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που όλοι οφείλουμε να προστατεύ­ουμε. Αλλά τι σεβάστηκαν αυτό το επτάμηνο οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για να σεβαστούν και τις Ένοπλες Δυνάμεις;». 

Με την απόφαση αυτή του ΚΥ­ΣΕΑ αποστρατεύτηκε ο Στρατη­γός Κωσταράκος και αυθημερόν επιστρέφει στην ενεργό υπηρε­σία ως «έφεδρος εκ μονίμων», οπότε θεωρείται ως «νεότερος» ιεραρχικώς του νέου Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη. Προηγουμένως, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 19ης Αυγούστου είχε ρυθμιστεί νομικώς το θέμα της υπάρξεως δύο στρατηγών (τεσσάρων αστέ­ρων) στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς έως τώρα δεν υπήρχε η σχετική πρόβλεψη (ούτε και ανάγκη φυσικά). 

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-22/08/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger