Αρχική » » «Δώστε τέλος στην απαξίωση μας»

«Δώστε τέλος στην απαξίωση μας»


Κούφιες οι υποσχέσεις στους ΕΜΘ για λύση των προβλημάτων τους. 

Θεωρούνται, και όχι άδικα, «εκλογική πελα­τεία-φιλέτο» στους στρατιωτικούς, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Δύσκολα θα βρεθεί βουλευτής που να μην έχει καταθέ­σει ή έστω συνυπογράψει τουλάχιστον μία φορά κάποια ερώτηση για αυτούς ή κόμμα που να μην τους έχει χτυπήσει την πλάτη, αφού άλλωστε πολλοί αρέσκονται να τους αποκαλούν και... ραχοκοκαλιά του στρατεύματος, και η αλή­θεια είναι πως η προσφορά τους είναι μεγάλη. 

Ο λόγος για τους ΕΜΘ, που αν έπαιρναν ένα ευρώ για κάθε υπόσχεση που έχουν ακούσει σήμερα θα ήταν...
πλούσιοι. Το ποτήρι, όμως, φαίνεται πως ξεχείλισε και έτσι με ένα κείμενο-φωτιά ο επισμηνίας (ΕΤΕΤΗ) Ευ. Κουτρουφίνης, πρόεδρος της ΕΣΠΕΠΕΑ και εκπαιδευτής ενηλίκων, ζητά να πάψει η εργασιακή απαξίωση των ΕΜΘ. 

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρός της Ένωσης Στρατιωτι­κών Περιφέρειας Πελοποννήσου, πέρα από τα προβλήμα­τα που αντιμετωπίζουν από κοινού οι ΕΜΘ με τους υπόλοι­πους στρατιωτικούς (π.χ. ωράριο, ασφαλιστικά, μισθολογικά, μη παροχή αναδρομικών κ.λπ.), ειδικά για τους ΕΜΘ «η πολιτεία κάποιες φορές, “αγνοώντας” ακόμα και τον κυρωμένο με Π.Δ. (προεδρικό διάταγμα) “Κανονισμό Πολι­τικής Χρησιμοποίησής” μας, εξακολουθεί να εντέλλει ακό­μα και προσωπικό μας άνω των 40 ετών, να εκτελεί υπηρε­σίες και καθήκοντα τα οποία δεν συνάδουν με την ιδιότητα, τη θέση και τον βαθμό τους. Εμπλέκει την προβλεπόμενη εκτέλεση εργασιών 20χρονων συναδέλφων, που μόλις αποφοίτησαν από παραγωγικές σχολές και διέπονται από τους κυρωμένους “Κανονισμούς Πολιτικής Χρησιμοποί­ησής” τους, με την εκτέλεση εργασιών που προβλέπεται για τους Εθελοντές Μακράς θητείας». 

Η Πολιτεία, λένε, πρέπει να καταλάβει πως οι «Κανο­νισμοί Πολιτικής Χρησιμοποίησης» κάθε θεσμού έχουν σκοπό να οριοθετήσουν την ευθύνη εκτέλεσης κάποιας εργασίας-υπηρεσίας σε σχέση με τον κατεχόμενο βαθμό και τα έτη υπηρεσίας στο στράτευμα, τα οποία είναι άρρη­κτα συνδεδεμένα και με την ηλικία του προσωπικού και, κατά συνέπεια, με τη φυσική ικανότητα να εκτελεί ή όχι αυτές τις εργασίες. Όμως, μέχρι σήμερα, συμπεριφέρεται σαν να μην ξέρει τίποτα για την «ταμπακιέρα» των προ­βλημάτων των ΕΜΘ, μεταξύ άλλων και για την παγκόσμια ίσως πρωτοτυπία ίδιας κατηγορίας προσωπικό να έχει πολλαπλές ταχύτητες εξέλιξης, με κάποιους να φρενά­ρουν στον βαθμό του ανθυπασπιστή. 

Όπως, μάλιστα, σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠΕΑ, η (προηγούμενη πια) κυβέρνηση με τις απαντήσεις της στη Βουλή δεν έδειξε έτοιμη να δώσει λύσεις, οπότε η ΕΣΠΕΠΕΑ προτρέπει κάθε στέλεχος να ασκεί το συνταγ­ματικό του δικαίωμα και να αναφέρεται ιεραρχικά εγγράφως προς την «Υπηρεσία» για κάθε έκνομη διαφαινόμενη αδικία προς το πρόσωπό του. 

Κώστας Αττίας
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-29/08/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger