Αρχική » » «Σε πρώτο πλάνο η διακλαδικότητα»

«Σε πρώτο πλάνο η διακλαδικότητα»


Οι αποχαιρετιστήριες... οδηγίες του στρατηγού Κωσταράκου. 

Μετά από τέσσερα χρόνια στην ηγεσία των Ένοπλων Δυνάμεων (ο μακροβιότερος αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τη μεταπολίτευση - μάλιστα, υποδέχθηκε και αποχαιρέτησε οκτώ υπουργούς Εθνικής Άμυνας), ο στρατηγός Μιχά­λης Κωσταράκος παρέδωσε την ηγεσία του Γενι­κού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και αναχωρεί για τις Βρυ­ξέλλες. 

Εκεί θα τεθεί επικεφαλής του ευρωστρατού, της ευ­ρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης που θα... υλοποιεί τις αποφάσεις της Κοινής Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτι­κής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ. Τη δημιουργία στρατού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να κα­ταστεί σαφές στη Ρωσία πως «μιλάμε σοβαρά για την προάσπιση των ευρωπαϊκών αξιών», προτείνει ο πρό­εδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο στρατηγός Μ. Κωσταράκος από τις 10 Νοεμβρίου αναλαμβάνει πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (chairman of the European Union Military Committee-EUMC). 

Ενημερώνοντας τους στρατιωτικούς συντάκτες για το έργο του ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο στρατηγός Μ. Κωστα­ράκος είπε: «Πρωταρχικός στόχος, που θέσαμε τις βά­σεις και εξελίσσεται ικανοποιητικά, είναι η διακλαδικό­τητα. Η γεωστρατηγική θέση της χώρας μας και οι σύγχρονες και ταχέως εξελισσόμενες συνθήκες επιβάλ­λουν την ύπαρξη Ένοπλων Δυνάμεων άριστα εξοπλι­σμένων, οργανωμένων και εκπαιδευμένων. Επαύξηση της διακλαδικότητας, με δημιουργία τομέων όπου αυτή θα εφαρμοστεί άμεσα. Οι σύγχρονες οικονομικές συν­θήκες και προκλήσεις, καθώς και το υφιστάμενο θεσμι­κό πλαίσιο, επιβάλλουν την πλήρη εφαρμογή της διακλαδικότητας». 

Επίσης, ο Μ. Κωσταράκος, επισημαίνοντας την επι­τακτική ανάγκη ενίσχυσης του Πολεμικού Ναυτικού με νέα υποβρύχια, τόνισε: «Ο θαλάσσιος χώρος που περι­βάλλει τη χώρα μας και η εν γένει γεωστρατηγική θέση της επιβάλλουν την ύπαρξη ισχυρών και επαρκών ναυ­τικών δυνάμεων, ιδιαίτερα δε στόλου υποβρυχίων, ως προϋπόθεση αποτροπής δυσμενών εξελίξεων». Επι­πλέον, αναφέρθηκε στη διαρκή ετοιμότητα της Δύναμης «Δ» (Δύναμης Άμεσης Αντίδρασης), επισημαίνοντας ότι «οι σύγχρονες μορφές απειλών και οι επιχειρησια­κές δυνατότητες των πιθανών αντιπάλων απαιτούν μια διαρκή ετοιμότητα και την πρόβλεψη ταχυκίνητων μονάδων, οι οποίες είναι ικανές να δράσουν "εν τόπω και χρόνω"». Το έργο και γενικά η παρουσία του στρατηγού Μ. Κωσταράκου στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων κρίνονται -ακόμα και με αυστηρά κριτήρια- ιδιαίτερα θετικά. 

Χρήστος Α. Καπούτσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-18/09/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger