Αρχική » » ΜΑΡΣ της 03 Οκτ 2015

ΜΑΡΣ της 03 Οκτ 2015


«Ανασχηματισμός» εξπρές 

Νέα αλλαγή στο επικοινωνιακό «οπλοστάσιο» του ΓΕΕΘΑ. Ο αντιπλοίαρχος Μάριος Τζαννής ΠΝ, λί­γο αφού έκλεισε μήνα στη θέση του εκπροσώπου Τύπου, παρέδωσε τα καθήκοντα του στον αντιπλοίαρχο Βασίλειο Μπελετσιώτη ΠΝ. Σε αυτή την περίπτωση πάντως ο «ανασχηματισμός» ήταν αναμενόμενός, αφού ο αντιπλοίαρχος Μ. Τζαννής είχε αναλάβει καθήκοντα «υπηρεσιακού» εκπροσώπου, από βοηθός εκπροσώπου που ήταν, εξαιτίας της αλλαγής στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, που είχε ως επακόλουθο και την αλλαγή τού μέχρι τότε εκπρόσωπου αντισυνταγματάρχη (ΔΒ) Νικόλαου Χολέβα.... 

Χρυσό μετάλλιο στην... ανοργανωσιά 

«Πυροβόλησε τα πόδια του» επικοινωνιακά το ΓΕΕΘΑ και μια πολύ καλή πρωτοβουλία πήγε στράφι. Ο λόγος για το 1ο Τρόπαιο της Μάχης του Μαραθώνα 490 π.Χ. που οργάνωσε το ΓΕΕΘΑ και όπου οι συμμετέχοντες, στελέ­χη των ΕΔ, έτρεξαν απόσταση 42.195 μέ­τρων, φέροντες διπλό κράνος, στολή εκστρατείας και φόρτο πορείας. Πέρα από το ότι η εκδήλωση έγινε γνωστή την τελευ­ταία στιγμή, αλαλούμ υπήρξε και με τη διαδρομή. Η αφετηρία (Τύμβος του Μαραθώνα) έμεινε μεν σταθερή, όμως ο τερματι­σμός την τελευταία στιγμή μετακινήθηκε από το Παναθηναϊκό Στάδιο στην πλατεία Ενόπλων Δυνάμεων - άγαλμα στρατηγού Παπάγου, απέναντι από το ΥΠΕΘΑ, λόγω του 7ου αγώνα «Gre­ece Race for the Cure». Ελπίζουμε του χρόνου η οργάνωση να είναι αντάξια των προσπαθειών όσων μετείχαν στον αγώνα. 

Σεμνά και ταπεινά 

Συνεπής στο λιτό κλίμα της εποχής ήταν η τελετή που ορ­γανώθηκε στην ΕΑΑΣ για τον αποχαιρετισμό των αποσπασμένων ε.ε. στελεχών, τα οποία έλαβαν διαταγή μετακίνη­σής τους σε μείζονα σχηματισμό. Το ΔΣ της ΕΑΑΣ τούς επέ­δωσε την τιμητική πλακέτα της και τους ευχήθηκε υγεία και καλή τύχη στα νέα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν. 

Οι έξι της αεράμυνας 

Έξι όλοι και όλοι αποφοί­τησαν στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά του Σεμιναρίου Διευκρινιστών Αεράμυνας, για το έτος 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προ­σωπικού Αεράμυνας. Τα πτυ­χία στους έξι αποφοιτήσαντες υπαξιωματικούς επέδωσε ο δι­οικητής του ΚΕΠΑ, σμήναρ­χος (ΕΑ) Γεώργιος Καραδήμας. 

Σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί 

Οι «συνήθεις ύποπτοι», δηλαδή τα στελέχη των Ενό­πλων Δυνάμεων, κλήθηκαν να δώσουν το «παρών» και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καταστροφών από τις νεροποντές. Για την ιστορία θυμίζουμε πως αυτοί οι ήρωες της καθημερινότητας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που παραμένουν... παράδειγμα προς αποφυγή για την αντιμετώπισή τους από την πολιτεία σε ό,τι αφορά τα οικονομικά τους και που προεκλογικά ζητούσαν από τα κόμματα να κάνουν κάτι, έστω για να εξισωθούν οι μετακινήσεις των στρατιωτικών με αυτές των στελεχών των Σ.Α. με τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το μετρό. Είπατε κάτι; 

Πλήρωσες; Έχασες 

Ως κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση για την επιλεκτι­κή περικοπή συντάξεων στους... κατά την κυβέρνηση «πλούσιους» απόμαχους που με 1.000 ή 1.500 ευρώ πλη­ρώνουν νοίκια, φάρμακα, λογαριασμούς και συντηρούν και τα άνεργα παιδιά τους. Αρκετοί από τους «προνομιούχους» προέρχονται από τις τάξεις των αποστράτων και η εκ νέου στοχοποίησή τους, ειδικά όταν τους είχαν υποσχεθεί απο­κατάσταση για τα άδικα διπλά χαράτσια που έχουν υποστεί, τους έχει ενοχλήσει σφόδρα. Ιδιαίτερα καθώς δεν τους χα­ρίζεται ούτε ένα ευρώ από την πολιτεία. Το αντίθετο. Τους επιστρέφονται ελάχιστα από όσα επί χρόνια πλήρωναν. 

Με «σφήνα» Κωσταράκου 

Όσοι πίστεψαν πως οι Βρυξέλλες «κέρδισαν» τον στρα­τηγό Μ. Κωσταράκο μάλλον... «έχασαν». Ο ίδιος άλλωστε έχει κάνει σαφές και με το προφίλ του στο Twit­ter πως είναι παρών και στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα. Για όσους όμως δεν το εμπέδωσαν, ήρθε η παρουσία του στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα Μόνιμου Υπαξιωματικού, που ολοκληρώθηκε κατόπιν ενεργειών του, για να τους το υπενθυμίσει. 

Διαταγή υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται 

Από το 2000 υπάρχει διαταγή του ΓΕΣ που τονίζει πως ωράριο και υπάρχει και πρέπει να εφαρμόζεται. Φαίνεται, μάλιστα, πως η διαταγή, την οποία έφερε ξανά στην επικαιρότητα η ΠΟΕΣ, έχει γραφτεί με ιδιαίτερη προσοχή και με­λέτη, καθώς, πέρα από όλα τα άλλα, τονίζει κάτι που ξέρουν όλοι οι επιτυχημένοι μάνατζερ σε όλο τον κόσμο. Πως το να έχουν τα στελέχη (και κάθε εργαζόμενος) μια ισορροπημέ­νη ζωή τα καθιστά πιο παραγωγικά. Όμως αυτά μάλλον εί­ναι... «ψιλά γράμματα» στην Ελλάδα του 2015. 

Μειονότητα οι γυναίκες 

Μόλις 6 από τους 46 Ναυτικούς Δόκι­μους που ορκίστη­καν στη Σχολή Ναυ­τικών Δοκίμων στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιά ήταν γυναί­κες (!), ενώ ελαφρώς καλύτερη ήταν η ει­κόνα στους Δόκιμους Σημαιοφόρους ΛΣ - ΕΛ - ΑΚΤ (26 άνδρες και 19 γυναίκες). 

Στρατηγοί χωρίς... στρατό 

Όλοι οι στρατιωτικοί θα μπορούν να γίνουν στρατηγοί, αν τελικά ακολουθηθεί το αμερικανικό μοντέλο και στις ελ­ληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα Μονίμου Υπαξιωματικού, θα ξεκινήσει διάλογος στο πλαίσιο της νέας δομής των Ένοπλων Δυνάμεων «για να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τη διεθνή εμπειρία που υπάρχει και στο θέμα των υπαξιωματικών. Αν, δηλαδή, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για ένα αμερικανικό μοντέλο, με τη δυνα­τότητα εξέλιξης των υπαξιωματικών σε μία δική τους, ξεχω­ριστή επετηρίδα, όπου θα φθάνουν πλέον στον βαθμό του στρατηγού». Πάντως, πολλοί, πέρα από τις άλλες αντιρρή­σεις που έχουν, αναρωτιούνται τι θα διοικούν τόσοι στρα­τηγοί έτσι όπως συρρικνώνονται οι ΕΔ για να γίνουν... μι­κρότερες και... αποτελεσματικότερες. 

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-03/10/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger