Αρχική » » «Απόρθητο φρούριο» το υπουργείο Άμυνας

«Απόρθητο φρούριο» το υπουργείο Άμυνας


Ενισχύονται συνεχώς τα μέτρα ασφαλείας 

Σε «απόρθητο φρούριο» μετατρέπεται μέρα με τη μέρα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που τους τε­λευταίους μήνες βρέθηκε, σύμφωνα με πληρο­φορίες, να είναι στόχος περίεργων «ιπταμένων κατα­σκόπων», δηλαδή τηλεκατευθυνόμενων drones. 

Στη λεωφόρο Μεσογείων, τα μέτρα «παθητικής προστα­σίας» για το προσωπικό, που αποτελούνταν ...από σάκους με άμμο και τοιχία, έχουν αντικατασταθεί από θωρακισμένες σκοπιές υψηλού βαθμού προστασίας, ενώ τα στελέχη που εί­ναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια του Στρατοπέδου Παπάγου επικουρούνται από κάμερες υψηλών δυνατοτήτων που συνεχώς εποπτεύουν τον χώρο. 

Στις νέες αυστηρές συστάσεις για τα μέτρα ασφαλείας, πέρα από τη χρήση των μαγνητικών πυλών και των μηχανη­μάτων σάρωσης x-ray των αποσκευών όσων εισέρχονται στο ΥΠΕΘΑ, καθώς και τον έλεγχο των οχημάτων με καθρέ­φτες και όχι μόνο, προστίθεται η ταυτοποίηση των εισερχο­μένων με τα ειδικά δελτία εισόδου που εκδίδει το ΥΠΕΘΑ. Ένα μέτρο που μπορεί να «χαλαρώνει» μόνο για τους έξι της ηγεσίας, πολιτικής και στρατιωτικής, καθώς η διαταγή να σταματήσει η είσοδος «σουβλάκι» είναι σαφής. Αν και παράγοντες με τους οποίους μίλησε το «ΜΑΡΣ» κάνουν λόγο απλά για την εφαρμογή μέτρων που ισχύουν σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Δυτικού κόσμου (και στη θεωρία είναι πάντα σε ισχύ και στο ΥΠΕΘΑ). το βέβαιο είναι πως η υπενθύμισή τους δεν είναι άσχετη με το ευρύτερο κλίμα έντασης στην περιοχή μας. 

Οι αλλαγές, πάντως, στην ασφάλεια του ΥΠΕΘΑ συνο­δεύονται και από αλλαγές στην εθιμοτυπία των εσωτερικών πυλών, καθώς υπάρχουν, πλέον, δύο διαδικασίες για το άνοιγμα των δίφυλλων θυρών στη Μεσογείων. Διαφορετική για την πολιτική ηγεσία και τον Α/ΓΕΕΘΑ και άλλη για τους αρχηγούς των τριών Γενικών Επιτελείων. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-10/10/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger