Αρχική » » ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ... ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ Ο «ΕΘΝΙΚΟΣ» ΜΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ;

ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ... ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ Ο «ΕΘΝΙΚΟΣ» ΜΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ;


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ 

«Επειδή ρωτούσε η κόρη του συνηγόρου κατηγορουμένου για τα εξοπλιστικά προχθές στη Βουλή, ενη­μερώστε τη ότι ο πρώτος μόλις συνελήφθη». Με αυτό το tweet, που απευθύνεται προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, δίνοντας συνέ­χεια στην κόντρα τους, έδωσε την είδηση της σύλληψης Λιακουνάκου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. 

Ο Θωμάς Λιακουνάκος, «εθνικός προμη­θευτής» στο κομμάτι των εξοπλισμών, πα­ντοδύναμος επί ...δεκαετίες και επί διαφόρων κυβερνήσεων, συνελήφθη για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών για τη σύμβαση που σύναψε η χώρα μας για τα ιπτάμενα ραντάρ της βραζιλιάνικης εται­ρείας Embraer, έργο στο οποίο ανάδοχος ήταν η σουηδική Ericsson. Σύμφωνα με δη­μοσιογραφικές πληροφορίες, εντοπίστηκε και διακίνηση μαύρου χρήματος ύψους 1,6 εκατ. ευρώ με αποδέκτες πολιτικά πρόσω­πα που βρίσκονταν στο τιμόνι του υπουρ­γείου Εθνικής Άμυνας στις αρχές του 2000. Ο Αντώνης Κάντας φέρεται, εξάλλου, να υποστηρίζει ότι εντέλει εμβάστηκαν σε λο­γαριασμούς του συνολικώς 250.000 ευρώ ως «δώρο» για την αγορά των ραντάρ. 

Σε βάρος του εκκρεμούν τρεις ακόμα υποθέσεις. Του έχουν ασκηθεί διώξεις για τα αντισταθμιστικά των γερμανικών αρ­μάτων μάχης Leopard 2, έχει προταθεί η παραπομπή του για τα συστήματα ηλε­κτρονικού πολέμου, ενώ η Εισαγγελία Δια­φθοράς μελετά και την κύρια προμήθεια των αρμάτων... 

Θα «σπάσει» και θα μιλήσει; 

Άνθρωποι που γνωρίζουν πώς δούλευε το σύστημα στις προμήθειες αμυντικών εξοπλισμών υποστηρίζουν ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος ήταν ο κινητήριος μοχλός του. Αυτός υποδεικνύουν ότι γνώριζε πώς μοιράζονταν οι δουλειές, ποιοι λογαρια­σμοί ήταν «καθαροί», ποιες offshore διακι­νούσαν το μαύρο χρήμα και κυρίως ποιοι ήταν οι σωστοί άνθρωποι για να «ταϊστούν» ώστε να κλείσουν οι συμφωνίες. Μέσω της offshore Interaction, που φέρεται να του ανήκει, διακινήθηκαν εκατομμύρια ευρώ, κάποια εκ των οποίων κατέληξαν στον πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Γιάννη Σμπώκο και στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Τα νέα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή του αφορούν στην «προμή­θεια» περίπου 2 εκατ. ευρώ από την αγορά 4 ιπτάμενων ραντάρ από την Ericsson. Τον κ. Λιακουνάκο υπέδειξε στην κατάθεσή του το πρώην στέλεχος της Ericsson Λις Ολοφ Νένζελ, ο οποίος φέρεται ως διαχει­ριστής των μαύρων ταμείων της εταιρείας. Το συγκεκριμένο πρόσωπο εμφανίστηκε οικειοθελώς στην ανακρίτρια και φέρεται να έδωσε στοιχεία τραπεζικών λογαρια­σμών απ' τους οποίους «έφυγαν» εμβά­σματα και κατέληξαν σε λογαριασμούς της Interaction στην τράπεζα HSBC στο Μονακό. 

Ο Θωμάς Λιακουνάκος αναμένεται σήμε­ρα να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Β. Μπράτη για να απολογηθεί. Θα αποκαλύψει πρόσωπα και διασυνδέσεις, μέσω των οποίων γίνονταν οι «δουλειές» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί δεκαετίες; Εξαιρετικά δύσκολο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, καθώς από την ανακοίνωση που εξέδωσε δείχνει άκαμπτος. Αν όμως «σπάσει», μια σειρά πολιτικών, υψηλόβαθ­μων αξιωματικών, διοικητικών υπαλλήλων αλλά και δημοσιογράφων θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση... 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-02/10-08/10/15) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger