Αρχική » » Ποιος θα πετάει σε δέκα χρόνια;

Ποιος θα πετάει σε δέκα χρόνια;


Μειώνεται ο αριθμός των πιλότων της ΠΑ.

Μείωση κατά 10% παρουσιάζει ο αριθμός των Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα σε έναν χρόνο, τάση που, αν συνεχιστεί, σημαί­νει πως πολύ σύντομα οι Ίκαροι θα κηρυχθούν είδος προς... εξαφάνιση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας.

Το 2014, παρουσία του τότε αρχηγού του Γενικού Επιτε­λείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου (I)... Ευάγγελου Τουρνά, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των πρωτοετών της Σχολής Ικάρων με συνολικά 60 Ίκαρους, από τους οποίους 50 από την Ελλάδα, πέντε από την Κύπρο, δύο από τη Λιβύη, ένας από την Ιορδανία και δύο από το Μαυροβούνιο.

Φέτος, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου (I) Χρήστου Βαΐτση, συνολικά ορκίστηκαν 53 Ίκαροι, από τους οποίους μόλις 45 από την Ελλάδα, πέντε από την Κύπρο, δύο από το Μαυροβούνιο και ένας από την Ιορδανία. Ηθικό δίδαγμα (με την εξαίρεση της Λιβύης για τους γνωστούς λό­γους), όλοι οι Ίκαροι όλων των άλλων χωρών παρέμειναν σταθεροί, ενώ οι Ίκαροι της Πολεμικής Αεροπορίας μειώθη­καν, από τους 50, στους 45. Κάτι που πολύ απλά σημαίνει πως σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν λιγότεροι αεροπόροι διαθέσιμοι να πετάξουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα της ΠΑ με προφανείς συνέπειες, αν αυτή η τάση δεν αναστραφεί άμεσα.

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-24/10/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger