Αρχική » » «Δούρειος Ίππος» για συγκυριαρχία

«Δούρειος Ίππος» για συγκυριαρχία


• Εθνικός κίνδυνος. 
• Με τις ευλογίες των Γερμανών ετοιμάζεται σχέδιο με αιχμή τη Frontex, όπως ακριβώς επιθυμεί η Τουρκία. 

«ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ» στο Αιγαίο επιχειρούν να επιβά­λουν οι Ευρωπαίοι με αφορμή το μεταναστευτικό πρό­βλημα. Η επιδίωξη των Τούρκων, που ξεκίνησε από το 1974 με τις παραβιάσεις, φαίνεται ότι έχει τις «ευλογί­ες» και τη στήριξη των Γερμανών και των Ευρωπαίων δορυφόρων τους. 

Αφορμή, το μεταναστευτικό. Αίτια, η ικανοποίηση της Τουρκίας, η οποία χρόνια τώρα εί­ναι το «αγαπημένο...
παιδί» του Βερολίνου. Όχι τυχαία. Η Γερμανία έχει πολλά και μεγάλα συμφέροντα στη γειτονική χώρα. Αμέσως μετά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες ξεκίνησαν οι διαρροές πληροφοριών για «συμφωνία που προωθεί η Ε.Ε.» και η οποία προβλέ­πει «κοινές περιπολίες ελληνικών και τουρκικών ναυτι­κών δυνάμεων στο ανατολικό Αιγαίο», υπό τη «διοί­κηση» της Frontex. 

Και μόνο αυτή η διαρροή προκαλεί πολλά και μεγάλα προβλήματα στην Αθήνα. Ποιος θα έχει τον έλεγχο στο Αιγαίο; Από που; 

Το πείραμα να ελέγχεται ο εναέριος και θαλάσσιος χώρος του Αιγαίου από κάποιον... τρίτο στο εξωτερι­κό έχει ξαναγίνει μέσω ΝΑΤΟ. Το οποίο, για να ικανο­ποιήσει τις τουρκικές επιδιώξεις για «μοιρασιά» του Αι­γαίου στο 50-50, είχε αλλάξει ακόμη και τις περιοχές ευθύνης στη νοτιοανατολική του πτέρυγα, την οποία ήλεγχε από τη Νάπολη. Το πείραμα δεν λειτούργησε όπως είχαν υπολογίσει. 

Το νέο σενάριο προβλέπει ότι η Frontex, με στρατη­γείο που θα βρίσκεται είτε στο εξωτερικό είτε στον Πει­ραιά, όπου είχε λειτουργήσει παλαιότερε, θα ελέγχει και θα καθοδηγεί ναυτικές δυνάμεις Ελλάδας και Τουρ­κίας για επιχειρήσεις εντοπισμού και έρευνας-διάσωσης για τους μετανάστες στο Αιγαίο! Ο,τι ακριβώς επι­θυμεί η Τουρκία, δηλαδή. 

Το θέμα της ερευνάς και διάσωσης ήταν πάντα ο «Δούρειος Ίππος» της Άγκυρας για να μοιράσει το Αι­γαίο στη μέση. 

Χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα τις ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν στο Αιγαίο, η Τουρκία επένδυ­σε τεράστια ποσά για να «χτίσει» έναν ισχυρό μηχανι­σμό έρευνας και διάσωσης. Τα δισεκατομμύρια που έχει σπαταλήσει για μέσα έρευνας και διάσωσης είναι απίστευτα και είχαν στόχο την ισχυροποίησή της σε αυτόν τον τομέα. 

Η καχυποψία της Αθήνας δεν ήταν εύκολο να πείσει ΝΑΤΟ και Ε.Ε., αφού η συζήτηση αφορούσε ανθρώ­πινες ζωές. Η Ελλάδα πάντα υποστήριζε ότι δεν είναι αυτό το πραγματικό θέμα της Τουρκίας αλλά ο χωρι­σμός του Αιγαίου. 

Τι θα διαχειριστούμε; 

Οι επιπτώσεις της κρίσης σε Πολεμικό Ναυτικό και Λι­μενικό Σώμα είναι δεδομένες αν και είναι γεγονός ότι οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις κάνουν το καλύτερο δυ­νατό και είναι αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Παρ' όλα αυτά, οι σχεδόν καθημε­ρινές τραγωδίες στο Αιγαίο έχουν δώσει στο Βερολί­νο και σε άλλους «ευρωπαϊκούς κύκλους» την αφορμή που ήθελαν για να ικανοποιήσουν τον Ερντογάν και να επιτρέψουν στην Τουρκία, με «ευρωπαϊκή σφραγίδα», να αλωνίζει στο Αρχιπέλαγος. Το χειρότερό; Ότι ο επι­χειρησιακός έλεγχος των ναυτικών δυνάμεων δεν θα είναι καν σε ελληνικά χέρια! Κάτι που η Ελλάδα από το 1974 μάχεται να αποφύγει, έχοντας κάνει ήδη μεγά­λες υποχωρήσεις. Την εβδομάδα που πέρασε, η τουρ­κική Αεροπορία, παρά το γεγονός ότι κάνει επιχειρή­σεις εναντίον στόχων του ΡΚΚ, «αλώνισε» στο Αιγαίο. 

Μπαράζ παραβιάσεων αλλά και πτήσεις με ιδιαίτερο., νόημα. Και όλα αυτά την ώρα που βρισκόταν σε εξέ­λιξη η μεγαλύτερη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο «Παρμενίων». Η πιο σημαντική πρόκληση, που έχει να κάνει και με το σενάριο «συγκυριαρχίας» που φαί­νεται να προωθούν κάποιοι στην Ευρώπη, σημειώθη­κε την Πέμπτη. Ένα «ζευγάρι» τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες Καλόγηροι, που βρίσκο­νται ακριβώς στο μέσο του Αιγαίου. 

Οι Καλόγηροι δεν είναι... απλώς δυο βράχοι στο Αι­γαίο. Κάθε άλλο. Βρίσκονται στο κέντρο του Αιγαίου Πελάγους σε αρκετή απόσταση από τα πλησιέστερα νησιά και αποτελούν σημαντικό παρατηρητήριο σε ζωτικό σημείο του Αρχιπελάγους για τον έλεγχο των πλοί­ων που διέρχονται από την περιοχή. Επίσης η ύπαρ­ξη αυτών των βραχονησίδων αυξάνει κατά 6 ναυτικά μιλιά τα χωρικά μας ύδατα και έτσι μειώνει το εύρος των υδάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη διεθνή ναυτιλία, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκο­λος ο έλεγχος. Οι Καλόγηροι βρίσκονται ακριβώς στον 25ο μεσημβρινό, ο οποίος «χωρίζει» το Αιγαίο στη μέ­ση. Τίποτα δεν κάνουν τυχαία οι Τούρκοι. 

Γιατί το Βερολίνο «χαϊδεύει» την Τουρκία; Σε όλα τα τουρκικά παράλια τα γερμανικά τουριστικά συμφέ­ροντα μεγαλουργούν! Κι έκτος από αυτά, οι Γερμανοί έχουν εξασφαλίσει σημαντικές πωλήσεις όπλων στην Άγκυρα. Άρματα μάχης Leopard ίδια σχεδόν με τα ελ­ληνικά και υποβρύχια ακριβώς ίδια με αυτά που εμείς πρώτοι παραγγείλαμε! 

ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ 
(REAL NEWS-11/10/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger