Αρχική » » Τι στην ευχή επιδιώκουν;

Τι στην ευχή επιδιώκουν;


Δεν μπορεί, κάτι παθαίνουν όσοι κάθονται σε υπουργικό θώκο. 

Αμφιβάλλω και διερωτώμαι. Μας είχαν φερθεί χειρότερα οι κατακτητές; θα μου πείτε ότι οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι έκαψαν, δήωσαν, δολοφόνησαν, ακρωτηρίασαν. Ναι, τα έκαμαν όλα αυτά, τα κτηνώδη. Έγιναν όμως όσα έγιναν εν καιρώ πολέμου. Ακό­μη και αυτό όμως δεν αποτελεί ελαφρυντικό και για τον λόγο αυτόν οι χασάπηδες της Ευρώπης υποχρεώθηκαν σε πολεμικές απο­ζημιώσεις. 

Οι δικοί μας όμως, οι συμπατριώτες μας, γιατί μας φέρονται με αυτόν τον τρό­πο; Γιατί εμφανίζεται ο επιμελώς... αξύριστος και άνευ λαι­μοδέτη πρώην συνδικαλιστής εφοριακός, υπουργός εξωκοινοβουλευτικός και μας απει­λεί με εισβολές στα σπίτια μας μαύρα μεσάνυχτα, με δημεύσεις της περιουσίας μας, με κα­τασχέσεις των αποδοχών μας; «Έχω μπει στις 100 δόσεις και πληρώνω κανονικά. Τώ­ρα θα μου έρθει και ο ΕΝΦΙΑ. Εφέτος πήγε σχολείο η εγγονή μου και πληρώνω εγώ τα δίδακτρα, γιατί τα παιδιά είναι χωρίς αποδο­χές. Δεν θα μπορέσω να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ εμπροθέσμως. Τι θα μου κάνουν; θα με βγάλουν από τις 100 δόσεις και θα μου δημεύσουν αποδοχές και περιουσία;» απορού­σε ο αναγνώστης της στήλης στο τηλέφωνο. «Ελπίζω ότι θα το ξανασκεφθούν και δεν θα είναι τόσο σκληρός ο νόμος» απάντησα, χω­ρίς να το πολυπιστεύω, αλλά πως να πεις σε έναν άνθρωπο απελπισμένο «αγαπητέ μου, θα μας κόψουν τον κ...;». 

Πώς σκέπτονται, άραγε, οι κυβερνώντες; Πώς θα ανταποκριθούν στις παράλογες απαιτήσεις τους άνθρωποι που δημιούργησαν υποχρεώσεις έχοντας αποδοχές δεκαπλάσιες εκείνων που έχουν σήμερα; Πως θα ανταποκριθεί ένας συνταξιούχος που το 2009 λάμβανε 3.000 ευρώ και τώρα ούτε τα μισά; Σε ποιους απευθύνεται ο γενειοφόρος υπουργός; Σε υπόδουλους, σε κατακτηθέντες, σε δουλοπαροίκους; Αντί να πει «καταλαβαίνουμε, τα μέτρα είναι σκληρά, προσπαθήστε να ανταποκριθείτε και αν πράγματι δεν έχετε δυνα­τότητες, 0α σας αντιμετωπίσου­με με κατανόηση και θα δώσουμε λύση», δηλώνει ότι «το μόνο άβατον για την Εφορία είναι εκείνο του Αγίου Όρους»! Είναι συμπεριφορά Ελλήνων πο­λιτικών αυτή; Δηλαδή τι χειρό­τερο θα μας έλεγαν ο Σόιμπλε και ο Ντάισελμπλουμ; 

Τι στην ευχή παθαίνουν όσοι κάθονται σε υπουργικό θώκο και εφαρμόζουν Μνη­μόνια; Πώς και γιατί μεταλλάσσονται τόσο θεαματικά: Πώς θα τους γράψει η Ιστορία; Πώς δέχονται και, κυρίως, αντέχουν να κα­ταδυναστεύουν -για λογαριασμό άλλων- τους συμπατριώτες τους; Γιατί δεν μαζεύο­νται όλα τα κόμματα μαζί να πουν «δεν πά­ει άλλο» και να απαιτήσουν άλλη συμπερι­φορά; Τι στην ευχή επιδιώκουν; Περιμένουν την έκρηξη: Είναι πιθανόν... 

Η ΑΚΙΣ (akis@dimokratianews.gr)
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-13/10/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger