Αρχική » » ΜΑΡΣ της 14 Νοε 2015

ΜΑΡΣ της 14 Νοε 2015


Διακομματικό χρώμα 

Πλήθος κόσμου, ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλα­δέλφειας κ. Γαβριήλ και... διακομματική αντιπροσωπεία βουλευτών, μεταξύ των οποίων και η κυβερνητική εκπρό­σωπος, Όλγα Γεροβασίλη, έδωσαν το παρών στην εκδήλω­ση του ΣΕΕΝΣΑ για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμι­κής Αεροπορίας, που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, στην ασφυ­κτικά γεμάτη αίθουσα υπήρχε και εκπρόσωπος από το γρα­φείο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα. Στην εκδήλωση, τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, ενώ δόθηκε και συναυ­λία από τη χορωδία των σιδηροδρομικών.... 

Για να μην καεί η Ελλάδα 

Μεγάλη ήταν, όπως πάντα άλλωστε, η κινητοποίηση στο πλαίσιο της συνδρομής των Ένοπλων Δυνάμεων στην αντιπυρική περίοδο του 2015 (1 Μαΐου - 31 Οκτωβρίου). Συνολικά, διατέθηκαν 7.497 στελέχη για κατάσβεση πυρ­καγιών και για στελέχωση περιπόλων και πυροφυλακίων, έγιναν 2.765 έξοδοι οχημάτων διάφορων τύπων για κάλυ­ψη αναγκών εποχούμενων περιπόλων και διάθεση οχημά­των βαρέως τύ­που, στελεχώθηκαν 74 πυρο­φυλάκια και πραγματοποι­ήθηκαν 749 έξοδοι αερο­σκαφών και ελι­κοπτέρων διά­φορων τύπων (423 έξοδοι PZL, 205 έξοδοι CL-215,114 έξοδοι CL-415 και 7 έξοδοι CH-47). καλύπτοντας συνολικά 1.585 ώρες πτήσης για επι­τήρηση (83 ώρες PZL, 33 ώρες CL-215) και κατάσβεση πυρκαγιών (600 ώρες PZL, 485 ώρες CL-215, 367 ώρες CL 415 και 17 ώρεςΟΗ-47). 

Πήγαμε στην... Τροία 

Στην... Τροία της Πορτογαλίας βρέθηκε το Κέντρο Εκ­παίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), καθώς συμμε­τείχε στην ημέρα ενημέρωσης διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), στο πλαίσιο της άσκησης «Trident Juncture». Το περίπτερο του ΚΕΝΑΠ επισκέφθηκαν ο γενικός γραμματέας του NATO, Jens Stoltenberg, και οι μόνιμοι αντιπρόσω­ποι στο ΝΑΤΟ της Ελλάδας, της Αλβανίας, του Βελγίου, της Κροατίας, της Ολλανδίας, της Τσεχίας, της Δανίας και της Νορβηγίας, όπου και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότη­τες εκπαίδευσης και μετεξέλιξης του κέντρου, καθώς και για τις κοινές προσπάθειες πειραματισμού με το Naval Postgra­duate School των ΗΠΑ. 

Έναντι μισθού 

Με «έναντι» πληρωμή αντιμετώπισε το Πολεμικό Ναυτι­κό την καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και του τρέχοντος Νοεμ­βρίου 2015, στους αποφοίτους, νέους κελευστές, της 34ης σειράς της Σχολής Μόνιμων Υπαξιωματικών Ναυτικού. Η απόφαση του ΠΝ, μετά την καταγγελία που έκανε η ΠΟΕΣ, ήταν να τους δοθεί ως πρώτη δόση το ποσό των μόλις 500 ευρώ. Και μη χειρότερα. 

Ήταν να μην πάρει φόρα ο στρατός 

Στα ίσια συναγωνίζεται την Πολεμική Αεροπορία η Αε­ροπορία Στρατού που κάθε μέρα θα σηκώνει ελικόπτερα για να μεταφέρουν ασθενείς από απομακρυσμένα μέρη της πα­τρίδας μας σε κάποιο νοσοκομείο του κέντρου. Μάλιστα, εκτελούνται και δρομολόγια- «σουβλακι», όπως αυτό που έγινε προ ολίγων ημερών με αφετηρία την Αθήνα στις 16:40 και σταθμούς σε Μήλο, Πάρο και Σύρο από όπου και παρελήφθησαν τρεις ασθενείς που προσγειώθηκαν ασφα­λώς στην Αθήνα για να τους παραλάβουν ασθενοφόρα στις 21:20. 

Ακρωτηριάστηκε ΕΠΟΠ 

Ένα απίστευτο ατύχημα συνέβη στη Σαμοθράκη, με αποτέλεσμα ένας άτυχος ΕΠΟΠ να χάσει ένα δάχτυλό του. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΣΠΕΚ Μακεδονίας, κατά την αποβίβαση του επαγγελματία οπλίτη από υπηρε­σιακό όχημα, «πιάστηκε» η βέρα που φορούσε στο όχημα, με αποτέλεσμα κατά την πτώση του να ακρωτηριαστεί το δάχτυλό του. 

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-14/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger