Αρχική » » «Πόλεμος» Καμμένου-ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΕΘΑ

«Πόλεμος» Καμμένου-ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΕΘΑ


Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ... ΧΑΚΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ. 
Οι... σκέψεις του υπουργού που προκαλούν αλλεργία στην Κουμουνδούρου.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και καιρό, κορυφαία στελέχη στις συνομιλίες τους με δημοσιογράφους δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους με την εικόνα που επικρατεί στον χώρο ευθύνης του ΥΠΕΘΑ.


του Κώστα Αττία
Κάτι οι ενδυματολογικές επιλογές της πολιτικής ηγεσίας, που κορυφώθηκαν με την αντίστοιχου ύφους εμφάνιση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, που δεν ταιριάζουν κατά πολλούς σε μια κυβέρνηση Αριστε­ράς (αφού, όμως, ακολούθησε και ο πρωθυπουργός, οι όποιες ενστά­σεις, τουλάχιστον προς το παρόν, «παγώνουν»).


Κάτι τα «καρφιά» για τη στελέχωση θέσεων του ΥΠΕΘΑ, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως λένε, ...
«γαλάζιοι». Κάτι η δυσαρέσκεια για το ότι μια σειρά από εξαγγελίες έχουν μείνει στα χαρτιά, αφού κάποιοι θυμούνται τις υπο­σχέσεις στους στρατιωτικούς και λένε πως είναι απαράδεκτο να μην έχουν υλοποιηθεί (αρκετοί, όμως, από την άλλη ζητούν υπομονή λό­γω... της κατάστασης), ενώ όλοι δείχνουν να συμφωνούν πως η πα­ραχώρηση στρατοπέδων, για παράδειγμα, έπρεπε να είχε ήδη γίνει με αποδέκτες τις τοπικές κοινωνίες, όλα αυτά συνθέτουν ένα πάζλ απο­γοήτευσης.

Μάλιστα, πέρα από τα όσα «εξομολογούνται» στους δημοσιογρά­φους στελέχη του κόμματος, υπάρχει και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ή έστω ό,τι απέμεινε μετά από τις αποχωρήσεις των τελευταίων μηνών, και εδώ τα πράγματα είναι πιο καθαρά και πιο ηχηρά. Γιατί οι νεολαί­οι δεν δείχνουν να θέλουν να καταλάβουν από ισορροπίες και διπλω­ματία και βγαίνουν μπροστά, απαιτώντας ως εκφραστές του κόμματος, που είναι ο κορμός της κυβέρνησης, να καθορίσουν τα επόμενα βήμα­τα της κυβέρνησης στα θέματα της εθνικής άμυνας, όπως είναι η διάρ­κεια της θητείας ή ακόμα και η εθελοντική στράτευση των γυναικών. Σε αυτό το τελευταίο, μάλιστα, δείχνουν να κινούνται σε πλήρη συντονι­σμό με το κόμμα, αφού η Ράνια Σβίγκου, με μια κίνηση που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την πρόθεσή της να βάλει φρένο σε κάθε σχετική κουβέντα περί εθελοντικής στράτευσης των γυναικών, πραγματοποι­ώντας μια ισχυρή υπόμνηση για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνη­ση, έγραψε στο Twitter: «Η πρόταση για εθελοντική στράτευση των γυ­ναικών, που εκφράστηκε σήμερα από τον κ. Καμμένο, βρίσκει αντίθε­το τον ΣΥΡΙΖΑ». Έκτοτε το θέμα ουσιαστικά μπήκε στον «πάγο».

Τώρα, η Νεολαία έρχεται να «αδειάσει» κάθε κουβέντα σχετική με την αύξηση της θητείας, θέλοντας να υπενθυμίσει πως στην Αριστερά υπάρχουν κάποιες σταθερές, αλλά και καταγγέλλοντας... πελατειακές σχέσεις, αφού διαμηνύει πως «τα κυριότερα προβλήματα της θητείας δεν είναι η “μικρή” διάρκειά της, αλλά οι αυτοκτονίες και τα ατυχήμα­τα των φαντάρων, ο οικονομικός στραγγαλισμός των στρατευμένων, τα κρούσματα εθνικισμού και ρατσισμού, η απαγόρευση κάθε συλλο­γικής δράσης και διεκδίκησης για τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά, οι πελατειακές σχέσεις και η πλήρης απουσία ενός επαρ­κούς πλαισίου εναλλακτικής θητείας». Οι επόμενες ημέρες θα αποδεί­ξουν ποιος έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-31/10/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger