Αρχική » » Σε θέσεις «μάχης» οι απόστρατοι γιατί φοβούνται νέες μειώσεις

Σε θέσεις «μάχης» οι απόστρατοι γιατί φοβούνται νέες μειώσεις


Φοβούνται ότι η σύνταξη θα μετατραπεί σε επίδομα φτώχειας.

Αποφασισμένοι να πάψουν να δέχονται παθητικά τη μοίρα τους είναι οι απόστρατοι των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ ακολουθούν και... οι Ενώσεις των εν ενεργεία.

Καθώς, όμως, είναι γνωστή η γκρίνια που υπάρχει για τις λεγόμενες Θεσμικές Ενώσεις, νέες κινήσεις ...
«ξεφυτρώνουν» με τακτικότατους πλέον ρυθμούς, επιχειρώντας να εκφράσουν την αγωνία των αποστράτων και να κάνουν σαφές με τη διαμαρτυρία τους στους κυβερνώντες πως χιλιάδες ψηφοφόροι τούς γυρνούν την πλάτη. Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου το απόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μια νέα κίνηση, η Πρωτοβουλία Αποστράτων, κάνει την επίσημη πρώτη της με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση, αφού -όπως τονίζουν- με το 3ο μνημόνιο η κυβέρνηση ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις «όχι μόνο για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα Ταμεία, αλλά κυρίως υιοθέτησε τις βασικές αρχές του νέου ασφαλιστικού μοντέλου. Έτσι, περιορίζει έως και καταργεί τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, προωθεί σαρωτικές ενοποιήσεις σε ένα Ταμείο, με εξομοίωση των παροχών προς τα κάτω».

Όπως, μάλιστα, προβλέπουν οι απόστρατοι, σύντομα τα στελέχη θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, με την ελπίδα να τους επιστραφεί ως σύνταξη ένα επίδομα φτώχειας και εξαθλίωσης. Οι ίδιοι, λοιπόν, προτείνουν συμπόρευση με άλλους συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ώστε να μη μειωθούν οι συντάξεις τους και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια. Από τους πρώτους που δήλωσαν «παρών» είναι η ΠΕΑΠΣ και η ΚΕΘΑ, ο β' αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Αττικής, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος, ο Νίκος Παπαναστάσης, Συνταγματάρχης ε.α., και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, Υποναύαρχος ε.α. ΠΝ, ο Μάλαμας Τσαρδάκης, Πλωτάρχης ε.α. ΠΝ, ο Αντώνης Κακαράς, Αρχιπλοίαρχος ε.α„ συγγραφέας, ο Γιώργος Καραμάνης, οργανωτικός γραμματέας της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Αττικής, και πολλοί άλλοι.

Η κυβέρνηση, όμως, θα έχει δύσκολες ώρες και με το ΣΟΔ, που ξαναζεσταίνει τις μηχανές του. Τώρα πια, που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις καταστροφικές μνημονιακές προθέσεις της κυβέρνησης, το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (ΣΟΔ) -που εκπροσωπεί τις ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ, ΠΟΑΣΑ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΣ, ΠΟΕΣ, ΠΕΑΠΣ, ΣΑ/ΣΝΔ, ΣΑΑΣΙ, ΣΑ/ΣΣΑΣ, ΕΣΜΑ, ΑΚΙΣ, ΣΑΣ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, ΣΑΣΥΔΑ, ΣΑΙΡ, ΑΝΕΑΕΔ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ (ΞΙΦΙΑΣ), εκφράζοντας την εντονότατη οργή και αγανάκτηση όλων για την κοροϊδία, πήρε απόφαση για άμεσες κινητοποιήσεις και εναλλακτικούς τρόπους δράσης εναντίον των νέων μέτρων που σκοπεύουν να λάβουν οι κυβερνώντες για το σύνολο των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ.

Το ΣΟΔ, μάλιστα, διαμηνύει πως ήρθε η ώρα να επωμισθούν τις ευθύνες τους αυτοί που δεν έχουν καταβάλει τις ανάλογες συνταξιοδοτικές εισφορές για τη σύνταξη που παίρνουν και αυτοί που δεκαετίες ολόκληρες εξαπατούσαν τον Ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα, καλεί τα μέλη του να είναι σε ετοιμότητα, καθώς είναι ώρα ευθύνης και αγώνα απέναντι στη μονομερή αδικία και εξαθλίωση εις βάρος των Στρατιωτικών και των Στελεχών των ΣΑ.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 07/11/2015 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)
staratalogia.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger