Αρχική » » Τα παράπονά σας στον... Τσακαλώτο

Τα παράπονά σας στον... Τσακαλώτο


Η απάντηση του ΥΠΕΘΑ για το επίδομα παραμεθορίου. 

«Κόλλησε η βελόνα» και δεν την ξεκολλάει, τόσο στην πρώτη θητεία της συγκυβέρνησης όσο και σε αυτή μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Πέρυσι που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, οι βου­λευτές του «πετροβολούσαν» την κυβέρνηση και έλεγαν πως θεωρούν «ότι οι δραματικές μνημονιακές μειώσεις μισθών και συντάξεων και οι πολιτικές λιτότητας είναι έτσι και αλλιώς άδικες, απαράδεκτες και αντισυνταγματικές, ανεξαρτήτως ύπαρξης ή μη δικαστικών αποφάσεων. Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ εί­χε διαφωνήσει πλήρως με τη λιτότητα και τις περικοπές στις αποδοχές του προσωπικού των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και είχε καταψηφίσει στο σύνολό του τον σχετικό Ν. 4093/12». 

Μάλιστα, οι ίδιοι, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, σημείωναν πως η ...κυ­βέρνηση δεν μπορεί να αρκείται σε γενικόλογες διαβεβαι­ώσεις, αλλά πρέπει άμεσα να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ. Η τότε κυβέρνηση απαντού­σε διά των υπουργών πως προ­σπαθούν για το καλύτερο, όμως, τα οικονομικά ζητήματα είναι αρ­μοδιότητα του υπουργείου Οικο­νομικών. 

Έναν χρόνο μετά, τα μετερί­ζια άλλαξαν και, πλέον, οι «γα­λάζιοι» ζητούν από το ΥΠΕΘΑ να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις του, όχι μόνο για το ΣτΕ, αλλά και για το επίδομα παραμεθορίου. Τι απάντηση πήραν; Πως το ΥΠΕΘΑ κάνει ό,τι μπορεί, προωθεί τροπολογίες, αλλά τα θέματα μισθών και απο­ζημιώσεων ανήκουν αποκλειστικά στο υπουργείο Οικο­νομικών! 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-14/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger