Αρχική » » Πορεία απόστρατων αξιωματικών για τη μη αποκατάσταση των αποδοχών!

Πορεία απόστρατων αξιωματικών για τη μη αποκατάσταση των αποδοχών!


Συγκέντρωση στις 20/11 στο κέντρο της Αθήνας! 

ΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ τους για τη μη αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη βάση της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επι­κράτειας για επαναφο­ρά στα επίπεδα του Ιου­λίου του 2012 θα εκφράσουν οι απόστρατοι αξιω­ματικοί με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 20 Νοεμ­βρίου. Παραμένει, ωστό­σο, άγνωστο αν θα συμμετάσχουν και εν ενεργεία στελέχη, όπως είχαν πράξει κατά το παρελθόν. 

Οι απόστρατοι αξιω­ματικοί, διά των Ενώσεών τους, δηλώνουν ότι από τις απανωτές μειώσεις των μισθών ...των εν ενεργεία στελε­χών (έχουν επίδραση στις αποδοχές τους) και των συντάξεών τους αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις βα­σικές ανάγκες τους, ενώ εξαντλείται και η υπομονή που έχουν δείξει απένα­ντι στην κυβέρνηση, που είχε δεσμευτεί προεκλογι­κά για εφαρμογή της απο­φάσεως του Συμβουλίου της Επικράτειας. 

Τελευταία φορά ο πρωθυπουρ­γός Αλέξης Τσίπρας ανα­φέρθηκε στο μείζον αυτό θέμα για τους στρατιωτι­κούς από τον Έβρο, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της άσκησης «Παρμενίων», αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να δοθούν στους ένστολους τα χρήματα, αλλά όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές ανά­γκες. 0 υπουργός Εθνι­κής Άμυνας Πάνος Καμ­μένος έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι έχει βρει τα απαιτούμενα κον­δύλια για την αποκατά­σταση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει προω­θήσει και σχετική νομοθε­τική ρύθμιση, η οποία όμως δεν προχώ­ρησε από το υπουργείο Προστασίας του Πολί­τη και το υπουργείο Οι­κονομικών. Η αναγνώ­ριση δε από τον κ. Καμ­μένο της πολύτιμης προ­σφοράς των στρατιωτικών ήταν αυτή που είχε φρε­νάρει τις κινητοποιήσεις των στρατιωτικών. 

Τώρα, όμως, φαίνεται ότι το ποτήρι ξεχείλισε. 

Ανδρ. Κούτρας 
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-11/11/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger