Αρχική » » Τα ... παράπονα σας στο υπ. Οικονομικών»

Τα ... παράπονα σας στο υπ. Οικονομικών»


• Η υπόδειξη του Πάνου Καμμένου στους απόστρατους. 
• Ο Π. Καμμένος διευκρίνισε ότι τα χρήματα για την αποκατάσταση των αδικιών σε αποδοχές και συντάξεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα εξοικονόμησε από τη μείωση των δαπανών για τα εξοπλιστικά συστήματα. 

Οι απόστρατοι να απευθυνθούν στο υπουργείο Οικονομικών για τις περικο­πές των συντάξεων τους, υπέδειξε ο ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα. Ο Π. Καμμένος δεν διέψευσε τις πληροφορίες που προ­έρχονται από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών ότι οι απόστρατοι, πιθανότατα, θα υποστούν και νέες πιο σοβαρές μειώσεις στις συντάξεις τους, εφόσον εφαρμοστεί ο συντελε­στής, που σχετίζεται με την ηλικία συνταξιοδότησής τους. Ο ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένος, κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την κυβέρνηση Παπανδρέου, διότι μείωσαν κατά 60% τους μισθούς και τις συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων... 

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, από του βή­ματος της Βουλής, ζήτησε συγγνώμη από τα στελέχη των Ενόπλων και τους αποστράτους, διότι η προηγούμενη κυ­βέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν φρόντισε να υλοποιηθεί πλή­ρως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας, σύμφωνα με την οποία, οι αποδοχές και οι συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να επανέλθουν στα επί­πεδα του Ιουλίου του 2012. Για το «τι μέλλει γενέσθαι», ο ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένος, είπε: «Συστάθηκε με μέριμνα της αρ­μόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλα­δή της ΓΔΟΣΥ, επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσω­ποι και των άλλων συναρμόδιων υπουργών, η οποία εξέφρασε την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ αναφο­ρικά με το μισθολόγιο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στη συνέχεια, με μέριμνα της ΓΔΟΣΥ απεστάλη στο υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο νό­μου και η Κοινή Υπουργική Απόφαση». 

Ο Π. Καμμένος διευκρίνισε ότι τα χρήματα για την απο­κατάσταση των αδικιών σε αποδοχές και συντάξεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα εξοικονόμησε από τη μεί­ωση ίων δαπανών για τα εξοπλιστικά συστήματα. «Αυτά τα χρήματα είναι δεσμευμένα στο υπουργείο Οικονομικών από τον κωδικό που εμείς αποδεσμεύσαμε από τα εξοπλιστικά. Άρα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι έτοιμο -και τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα- να τα δώσει», είπε ο Π. Καμμένος. 

Γιατί όμως, δεν έχει προχωρήσει, ως όφειλε, το θέμα; «Έχει σταματήσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που δεν διαθέτει -όπως λέει το υπουργείο Οικονομικών- αυτήν τη στιγμή τα κονδύλια για τους αστυνομικούς και στο υπουρ­γείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τα στελέχη του Λιμενικού Σώ­ματος», απάντησε ο ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένος. 

Χρηστός Α. Καπούτσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger