Αρχική » » Επιλογές...

Επιλογές...


Την εφημερί­δα Σαμπάχ επέλεξε για να δημοσιεύσει χτες άρθρο του ο Έλληνας Πρωθυπουρ­γός. Άρθρο στο οποίο, με­ταξύ άλλων, α­ναφέρει: “Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σημασία που έχει για την περιοχή μας και τις διμερείς μας σχέσεις, η ε­πίτευξη δίκαιης και διαρκούς λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αποφά­σεων του ΟΗΕ: ένα ελεύθερο, ενωμέ­νο κράτος μέλος της ΕΕ που διασφα­λίζει την ασφάλεια για όλο το λαό του - Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους και άλλες Κοινότητες- χωρίς αναχρονιστικές μετα-αποικιακές ρυθμίσεις”. 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρει επίσης ότι “σε αυτές τις προσπάθειες, δεν πρέπει να χάνουμε την ...
ελ­πίδα και τη δυναμική που διαμορφώ­θηκε στο νησί”. 

Δεν ξέρουμε σε ποιά ακριβώς ελπίδα και δυναμική αναφέρεται ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ούτε μπορούμε να ξέρουμε τι εννοεί με το “ένα ελεύθε­ρο, ενωμένο κράτος-μέλος της ΕΕ", αφού δεν κάνει καμία αναφορά στην παρουσία τουρκικών κατοχικών δυνά­μεων. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι η αναφορά εκτός από την ελλη­νοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή και σε άλλες “κοινότητες”. Και ανα­ρωτιόμαστε ποιούς ακριβώς εννοεί. Τους λαθρομετανάστες μήπως; Ή μή­πως την κοινότητα των “εποίκων”, οι οποίοι αν ισχύει κάτι τέτοιο για πρώτη φορά λογίζονται ως “συνέταιροι" στην Κύπρο; 

Ό,τι από τα δύο και να συμβαίνει πά­ντως, είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας, εισάγει τις ιδεοληψίες της αριστερίστικης πολιτικής του και στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Και αυ­τό, μπορεί να είναι καταστροφικό! 

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-18/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger