Αρχική » » ΟΙ ΑΓΙΟΙ δαιμονίζουν το... Ποτάμι!

ΟΙ ΑΓΙΟΙ δαιμονίζουν το... Ποτάμι!


Έλληνες αξιωματικοί. Αριστερά: Ο αρχηγός τον Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. 
Επίθεση στον Καμμένο για τη διαταγή που επιτρέπει στους στρατιωτικούς να φορούν στις στολές την εικόνα του προστάτη του Σώματος. 

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, αφού καταστράφηκε στις εκλο­γές του Σεπτεμβρίου, με τους πολίτες να γυρ­νούν την πλάτη στα «θολά» μηνύματά του, στην απόγνωσή του φαί­νεται ότι αποφάσισε να ψαρέψει ψηφοφόρους από τη «δεξαμενή» των άθεων! 

Έτσι την ώρα που ο τόπος «καί­γεται» και η χώρα βρίσκεται κυριο­λεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρ­σίας, ...το Ποτάμι «δαιμονίζεται» με τους αγίους της πίστης και επέλεξε να αντιδράσει έντονα στην προαι­ρετική τοποθέτηση στη στολή των στρατιωτικών του προστάτη αγίου του Σώματος που επιθυμούν, αναδεικνύοντάς το σε... μέγα ζήτημα! 

0 κοινοβουλευτικός εκπρό­σωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ένας πολιτικός «γυρολό­γος» που βρήκε φιλόξενη στέγη στο κόμμα Θεοδωράκη -είχε διατελέσει βουλευτής Ηρακλείου του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (1996-2000) και ευ­ρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αργότε­ρα-, ενοχλήθηκε από τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και σε δήλωσή του, με­ταξύ άλλων, τόνισε: 

Προαιρετικά 

«Έκπληξη προκαλούν οι πληρο­φορίες για πρόσφατη διαταγή του κ. ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέ­ρουν στη στολή τους, αν το επιθυ­μούν, τον αντίστοιχο για κάθε κλά­δο προστάτη άγιο ή αγία (δηλαδή τον άγιο Γεώργιο και την αγία Βαρ­βάρα για τον Στρατό Ξηράς, τον άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυ­τικό και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ για την Πολεμική Αεροπορία) παράλ­ληλα ή αντί του εθνοσήμου. Εί­ναι κατανοητό ότι έπειτα από κάθε “αριστερίζουσα" δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο “ποίμνιο" της κυβέρ­νησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. θα πρέπει να συγκροτείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού - Εκκλησίας, που ούτε η δικτατορία του Μεταξά ούτε η χούντα των συ­νταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν». Και το ιδεολογι­κό παραλήρημα του κ Δανέλλη κα­ταλήγει: 

«Παρότι είναι ανήκουστο ότι θα είχαμε επί αριστερής κυβέρνησης επιστροφή στο φάντασμα της ανα­γραφής του θρησκεύματος, όχι πια επί των ταυτοτήτων αλλά επί των στολών των στρατιωτικών, ίσως η διαταγή αυτή να έχει και τα θετικά της. Για τους άνδρες και τις γυναί­κες των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κληθούν να υπηρετήσουν στα περιβόητα πεντηκονταετή "σαπάκια”, την αναπαλαίωση των οποί­ων η κυβέρνηση προβάλλει ως επι­τομή του εξοπλιστικού προγράμμα­τος της, ένας άγιος ραμμένος στη στολή ίσως να αποτελεί μια κάποια λύση». 

Είναι προφανές ότι ο κ. Δανέλλης θέλει να «δελεάσει» τη μικρή ομάδα των εχθρών της Ορθοδοξί­ας, που επί χρόνια εξέφραζε απο­κλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στον Π. Καμ­μένο, που έχει στοχοποιήσει το κόμμα Θεοδωράκη εδώ και καιρό (αφού θα ήθελε να ήταν στη θέ­ση του στη συγκυβέρνηση). Από τη μεριά του, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε στον κοινο­βουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού: «Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τις στολές των στρατι­ωτικών επιδέχεται απάντησης μό­νο από τον πνευματικό και τον Θεό τους, αν έχουν Θεό...» 

Το Ποτάμι επανήλθε και, συ­νεχίζοντας τις λεκτικές ακροβασί­ες, απάντησε με άκρως λαϊκιστικό (και προσβλητικό προς τους ορ­θοδόξους) ύφος: «Μακάρι να μην υποχρεωθούν και οι πολίτες να φορούν στο πέτο τους τους άγιους προστάτες του νέου καθεστώτος». 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-07/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger