Αρχική » » Ξέχασε το Ναυτικό και την Αεροπορία!

Ξέχασε το Ναυτικό και την Αεροπορία!


«Καρφιά» Βίτσα για Τόσκα. 
Λεφτά υπάρχουν... στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Η ακίνητη περιουσία των Ένοπλων Δυ­νάμεων είναι πολύ μεγάλη και συγκρίνεται μόνο με αυτήν της Εκκλησίας. Όμως, μεγά­λο μέρος της έχει καταπατηθεί από επιτή­δειους «οικοπεδοφάγους» ή και δήμους, ενώ πολλά ακίνητα έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες ή φορείς δωρεάν, ή με ασήμαντα μι­σθώματα. Αρμόδιος για την πλήρη και λεπτομερή καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας των Ένοπλων Δυνάμεων είναι ο αναπλη­ρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας... 

Τον ΑΝΥΠΕΘΑ Δ. Βίτσα συνάντησα στο γραφείο του, στον 4ο όροφο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και συζητήσαμε για διά­φορα θέματα της αρμοδιότητάς του. Μάθα­με ότι η καταμετρημένη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί. είτε μέ­σω ιδιωτών επενδυτών είτε σε συνεργασία με τους δήμους ή τις περιφέρειες, άμεσα ένα μικρό τμήμα της αξίας 2,5-3 δισ. ευρώ. 

Ακόμη ένας σημαντικός τομέας στην αρ­μοδιότητα του ΑΝΥΠΕΘΑ Δ. Βίτσα είναι η εγχώρια αμυντική βιομηχανία και τα ναυ­πηγεία. Στόχος της κυβέρνησης είναι η αμυντική βιομηχανία να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο. Μάλιστα, εκτιμάται ότι από το 2016 θα είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις, ώστε οι τροϊκανοί να σταματήσουν τις πιέ­σεις προκειμένου να μπει «λουκέτο» στην ΕΑΣ και στην ΕΑΒΟ, να απολυθούν όλοι οι εργαζόμε­νοι και να πουληθεί, όσο όσο, η ΕΑΒ. 

Η εντολή που έχει από τον πρωθυπουργό ο Δ. Βί­τσας, όπως υποστηρίζει, εί­ναι τα ναυπηγεία να γίνουν ελκυστικά στους επενδυτές. Έτσι, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει σε ιδιώτη επενδυτή και τα τρία ναυπηγεία της χώρας, του Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας και του Νεωρίου Σύρου. Η πρό­ταση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη βιωσιμότητα των ναυπηγείων έχει ολοκλη­ρωθεί και τις επόμενες μέρες θα αρχίσει η ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, των αρμόδιων φορέων και των εργαζομένων. 

Στις αρμοδιότητες του Δ. Βίτσα είναι να προωθηθούν η αναδιοργάνωση και η ανα­συγκρότηση της δομής των ΕΔ, άρα και η αναθεώρηση των επιχειρησιακών σχε­δίων, που έχει καθυστερήσει 17 ολόκληρα χρόνια. Ο ΑΝΥΠΕΘΑ δεν ήταν ενθουσια­σμένος με τα σχέδια αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚογενούς (σύμβουλος των Π. Μπεγλίτη, Β. Παπανδρέου και X. Παπουτσή) πρώην ΥΦΕΘΑ και νυν αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα. Ο απόστρατος αξιωματικός των τεθωρακισμένων, Ν. Τόσκας, στα σχέδια που παρέδωσε στον διάδοχό του περιελάμβανε μόνο την αναδιοργάνωση του Στρατού Ξη­ράς και είχε «ξεχάσει» το Ναυτικό και την Αεροπορία! Ο Δ. Βίτσας μου είπε ότι η ανα­διοργάνωση θα καθυστερήσει μερικούς μή­νες ακόμη, αλλά όταν γίνει, θα είναι ενιαία και θα περιλαμβάνει και τα τρία όπλα των ΕΔ. 

Χρήστος Καπούτσης 
(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-14/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger