Αρχική » » Θέλουν τις ΜΟΜΑ αλλά χωρίς φράγκο

Θέλουν τις ΜΟΜΑ αλλά χωρίς φράγκο


Οι δήμοι ζητούν τη βοήθεια του στρατού, αλλά...

Τον μπελά τους, όπως ήταν αναμενόμενο, βρήκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις με την επανασύσταση των ΜΟΜΑ με τη μορφή της ΔΙΔΕΡΓΩΝ. Δηλαδή, της Διακλαδικής Διοίκησης Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού, που συστάθηκε ουσιαστικά επ' ωφελεία των ακριτικών και παραμελημένων περιοχών της χώρας, τις οποίες δεν καταδέχονται οι ιδιώτες εργολάβοι.

Οι στρατιωτικοί είχαν από νωρίς αντιληφθεί πως οι νέες ΜΟΜΑ θα κατέληγαν να είναι ο χρήσιμος,... σιωπηλός, και «βολικός» φορέας που θα τράβαγε «κουπί» για να μπαλώσει κάθε ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού. Και, μάλιστα, σε μία χώρα όπου, δόξα τον θεό παρά την κρίση, και περιφέρειες με υπηρεσίες, υπαλλήλους και μηχανήματα υπάρχουν και δήμοι και υπουργεία κ.λπ. Όμως, είναι σαφές πως οι ΕΔ δεν έχουν... αντίπαλο, αφού μπορούν αποδεδειγμένα να κάνουν κάθε τεχνική εργασία γρήγορα, αποτελεσματικά, χωρίς αν­τιρρήσεις και με σίγουρο ποιοτικό αποτέλεσμα. Το «ΜΑΡΣ» είναι σε θέση να γνωρίζει πως μετά και τις τελευταίες θεομη­νίες υπάρχουν αιτήματα για συνδρομή από όλη τη χώρα ακό­μα και για επισκευές δρόμων σε εξαιρετικά προβεβλημένα μέρη της χώρας για να εξυπηρετηθούν και εμπορικές δραστηριότητες, όπως οι μεταφορές αγροτικών προϊόντων.

Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Γιατί οι δήμοι δεν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους και τις άλλες κρατικές υπηρεσίες που υπάρχουν; Γιατί δεν απαιτούν από τους εργο­λάβους, όπου τα έργα είναι νέα, να επισκευάσουν τις ζημιές ή έστω, αφού θα απασχολήσουν μηχανήματα των ΕΔ και προσωπικό, γιατί δεν προσφέρονται έστω και συμβολικά να βάλουν το χέρι στην τσέπη;

Κώστας Αττίας
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-31/10/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger